In English
Hoppa till sidans innehåll

Världens bästa gör upp på Idre Fjäll i augusti 2021

16 JUN 2020 09:38
Landslagssäsongen 2021 är nu spikad och svenskar som vill se världens bästa orienterare på hemmaplan kan planera in en resa till Idre Fjäll i augusti nästa år. "Världscup på Idre Fjäll i augusti, det blir nåt alldeles extra", säger tävlingsgeneralen.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2020 09:38

Coronapandemin har tvingat många att lägga om sina pussel och nu har Internationella Orienteringsförbundet landat i en ny, färdig plan för nästkommande säsong.

Landslagets första uppdrag blir ett sprint-EM i Schweiz i mitten av maj. I början av juli följer sedan ett VM i Tjeckien med både sprint- och skogsdistanser. Därefter, den 12-15 augusti, ska världseliten upp till Idre Fjäll för tre lopp i utmanande och storslagen fjällterräng. Sist men inte minst går resan till norra Italien där världscupfinalen kommer att arrangeras i månadsskiftet september/oktober.

Världscupen 2021 består av tre omgångar: sprint-EM i Schweiz, tävlingarna på Idre fjäll och avslutningen i Italien.

Omgången på Idre Fjäll var från början planerad till juni, men sedan dess har en hel del hänt. Världscupen i Schweiz har exempelvis blivit ett sprint-EM, och VM i Tjeckien har blivit ett större arrangemang med hela fem distanser.

- Givet de förändringar som skett i det internationella programmet nu mot slutet har det varit vårt önskemål att få flytta tävlingarna på Idre Fjäll till mitten av augusti. Semestern pågår fortfarande vilket borgar för storpublik och det ligger också bra mellan OS och Paralympics, säger Tomas Stenström, idrottschef på Svenska Orienteringsförbundet.

I den stora sportkalendern hamnar alltså tävlingarna i Sverige strax efter OS i Japan och innan Paralympics, och i nuläget ser arrangemanget inte ut att "krocka" med något annat större arrangemang.

Programmet på Idre Fjäll ser ut på följande vis:
Torsdag 12 augusti - långdistans
Lördag 14 augusti - medeldistans
Söndag 15 augusti - stafetter

- Orörd vildmark, säger tävlingsgeneralen Per Forsberg om terrängen och om den utmaning som väntar löparna.

- Att kunna erbjuda både vildmark och orienteringsmässiga klurigheter känns fantastsikt.

Tommy Halvarsson, marknads- och försäljningschef hos tävlingspartnern Idre Fjäll, är mycket glad att programmet för nästa år nu är spikat:

- Det är underbart att äntligen få presentera detta, vi jobbar stenhårt med att redan nu hitta fler spännande tävlingar och koncept för Idre Fjäll. Nu vet vi säkert när tävlingarna går av stapeln och kan börja planera utifrån det. Vi ser oerhört mycket fram emot det här och hoppas att många passar på att komma hit och ta del av festen.

 

HÄR hittar du Internationella Orienteringsförbundets text om världscupen 2021.

Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons