In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Karlsson

Världscupen 2021 inleds på Idre Fjäll: ”En riktig höjdare”

05 FEB 2020 13:00
VM på hemmaplan 2016 blev en stor succé. Nu står det klart att Sverige återigen ska arrangera internationella tävlingar av allra högsta klass; världscupen 2021 inleds med tre lopp på Idre Fjäll. "Det här blir en riktig höjdare", säger förbundschefen.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2020 13:00

Svensk orientering trummar på. Antalet medlemmar ökar varje år, på Idrottsgalan nyligen stod orienteringslandslaget sannerligen i fokus och nu kan vi avslöja att premiärrundan av världscupen 2021 kommer att arrangeras på Idre Fjäll.

Totalt handlar det om tre lopp:
12 juni, medeldistans
13 juni, stafett
15 juni, långdistans

Arrangemanget är ett trepartssamarbete mellan Svenska Orienteringsförbundet, Idre Fjäll och Idrefjällens OK och samtliga lopp avgörs alltså på Idre Fjäll. (Givetvis arrangeras det även publiktävlingar.)

- Väldigt glädjande att vi får hit världscupen igen. Dels är det ju häftigt för alla intresserade svenskar – jag är övertygad om att många kommer att bege sig till Idre Fjäll i mitten av juni nästa år – dels är det ju extra stimulerande för våra aktiva. Jag tror att de här tävlingarna kommer att bli riktigt häftiga, säger Svenska Orienteringsförbundets chef Susanne Söderholm.

Tävlingsgeneral är Idrefjällens OK:s Per Forsberg, vars speakerstämma allt som oftast guidar åskådarna på de största orienteringstävlingarna.

- Otroligt inspirerande och kul att få möjligheten att bjuda världens bästa orienterare till Idre Fjäll för tre spännande och utmanande världscuptävlingar. Det känns som om vi har mycket på plats för att kunna erbjuda alla ett topparrangemang, men kanske framför allt den fantastiska terrängen där löparna kommer att sättas på prov, säger Forsberg.

En förutsättning för tävlingarna är Idre Fjäll, viktig samarbetspartner till såväl Svenska Orienteringsförbundet som världscuptävlingarna 2021.

Idre Fjälls marknads- och försäljningschef Tommy Halvarsson:

- Det ska bli fantastiskt roligt att få arrangera ytterligare en världscup och denna gång på sommaren. Orienteringen spelar en betydande roll i vår historia och tävlingarna är ett härligt avstamp mot framtidens orientering på Idre Fjäll.

- Publik och sponsorer får se världseliten från första parkett, och vi kan även lova vackra och tuffa banor i äkta fjällmiljö.

HÄR hittar du information om tävlingarna på IOF Eventor.

HÄR är alla deltävlingar i världscupen 2021.

HÄR hittar du Bulletin 1.

Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons