In English
Hoppa till sidans innehåll
Årets världscup var tänkt att starta i Schweiz 21-24 maj. Så blir inte fallet.

Världscuppremiären flyttas – inga internationella tävlingar före sommaren

17 MAR 2020 12:40
Coronavirusets spridning får nu stora följder för internationell orientering. Bland annat skjuts orienterarnas världscuppremiär i Schweiz på framtiden. "Känns som ett bra beslut", säger förbundskapten Håkan Carlsson.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2020 16:19

Under tisdagen meddelade Internationella Orienteringsförbundet (IOF) att samtliga tävlingar i förbundets regi ställs in fram till och med 31 maj. Detta givetvis med anledning av den pågående coronakrisen.

Fokus just nu är att begränsa smittspridningen i världen och det finns också stora praktiska hinder för arrangemang i närtid.

Utöver världscuppremiären i orientering som var planerad till 21-24 maj kommer två mästerskap att drabbas; EM i mountainbikeorientering i Portugal och EM i precisionsorientering i Finland.

Gällande EM i mountainbikeorientering finns redan nya datum, 2-7 oktober, och ambitionen är att även världscupen i Schweiz och EM i precisionsorientering ska flyttas framåt i tid.

- Tråkigt såklart att tävlingar inte blir av som planerat, men samtidigt känns det som ett bra beslut givet hur situationen ser ut. Vi måste ju göra allt vi kan för att hjälpa till med de stora utmaningar som finns kring den uppkomna situationen i världen nu tänker jag, säger Håkan Carlsson, orienteringslandslagets förbundskapten.

- Det känns bra att IOF kommer med beslutet redan nu. Ju mer vi har att förhålla oss till, desto bättre. För våra landslagsaktiva handlar det nu under våren om att tillsammans med sina bollplank, tränare och landslagsledningen hitta så bra träningsupplägg som möjligt på hemmaplan. Det generella rådet till löpare både i och utanför landslaget blir att fortsatt träna på, klokt och målinriktat med fokus på att dag för dag utvecklas som orienterare.

IOF meddelar vidare att samtliga World Ranking Events som planerats fram till 31 maj också är inställda. Arrangörerna kontaktas av IOF för att diskutera om nya datum kan hittas.

Vad som händer med internationella tävlingar i juni och juli är ännu oklart. IOF kommer noga att följa händelseutvecklingen och diskutera vidare på ett möte i början av april.

Slutligen ställer IOF även in World Orienteering Day, som planerats till mitten maj. IOF uppmanar dock alla initiativtagare världen över att genomföra sina planerade aktiviteter så länge de är i enlighet med de lokala hälsomyndigheternas riktlinjer.

HÄR hittar du IOF:s text.

Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons