In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bosse Sandström

Owe Andersson vann fjärde Elitserietävlingen i PreO

27 AUG 2019 10:06
Fjärde deltävlingen i årets Elitserie och A-cup avgjordes i trakterna runt Vingåker med Stig Gerdtman som banläggare. Tävlingen gick i ett detaljrikt finskuret terrängområde strax nordost om Vingåker.
  • Skapad: 27 AUG 2019 10:06

Fyra stycket lyckades pricka in alla kontroller rätt, ett bra resultat, vilket visade att banan var lösbar men på en bra nivå. Vann gjorde Owe Andersson, OK Löftan. Enligt egen utsago hans första vinst i Elitklass, men han har de senaste åren visat att han ofta ligger med i toppen, t.ex. blev han trea på lördagens tävling. Han klättrar nu ännu högre på rankinglistan.

Tvåa blev norske Martin Aarholt Waaler och trea blev Magnus Sterner Strängnäs/Malmby. I A-klassen vann Agne Karlsson Simlångsdalen, ensam på full pott.

Nästa helg avgörs både Elitserien och A-Cupen i Björklinge. I Elitserien har Stig Gerdtman redan avgjort , trots att han var banläggare nu i helgen, ingen annan kan komma i kapp.

I A-cupen är det mer spännande. Där står det främst mellan helgens segrare Agne Karlsson och den nuvarande ledaren Johannes Jakobsson från Tidaholm. Men även Pahn Gardhem, Nybro och Per-Ivar Möllberg, Arboga har chans på slutsegern.

Skribent: Bosse Sandström
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons