In English
Hoppa till sidans innehåll

Delad seger i sista Elitserietävlingen i PreO

03 NOV 2013 21:06
Årets sista deltävling i precisionsorienterarnas Elitserie avgjordes på söndagen i Björklinge norr om Uppsala. Det blev en jämn tävling på den korta men detaljrika banan med 20 kontroller och 3 tidkontroller.
  • Skapad: 03 NOV 2013 21:06

Totalt åtta av de 31 deltagarna hade alla bankontrollerna rätt och när det gäller segern så gick det inte att skilja på Marit Wiksell och Martin Fredholm. Båda hade 12 sekunder på tidkontrollerna och delade därmed segern. Trea blev Stig Gerdtman. Därmed befäste dessa tre sin position genom att de också toppar rankinglista när PreO nu tar vintervila inför EM i Portugal i april.

Totalsegrare i Elitserien blev emellertid Martin Jullum Norge. Han hade redan tidigare säkrat totalsegern även om han idag "bara" blev åtta eftersom han hade ett fel på tidkontrollerna.

I A-Cupen hade inför den sista tävlingen hela sex personer chansen att avgå med seger. Totalledaren inför dagens tävling kom inte till start varför möjligheterna öppnade sig för övriga tävlande. Nu blev det unga Björn Karlsson från Rehns BK som låg två i sammandraget som höll undan efter en sjundeplacering på sista etappen. Segrade i A-klassen gjorde Lisa Brinkemo HJS Vansbro OK.

Resultat från sista deltävlingen hittar Du här

Slutställningen i Elitserien och A-Cupen hittar Du här

Skribent: Martin Fredholm
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons