In English
Hoppa till sidans innehåll

Rapport 2b från Kroatien (uppdaterad)

21 JUN 2015 00:12
  • Uppdaterad: 21 JUN 2015 10:45

Lördag kväll. På förmiddagen var jag till torget och mötte Lennart och hans manager Marit efter hans sprintlopp. Han var nöjd, men banan hade inte bjudit på några svårigheter – inga vägval.

Så till TempO-etappen som blev en långdragen historia. Den gick runt borgen/slottet inne i Varazdin till största delen uppe på en höga vall som omgav vallgraven. Banan innehöll 7 stationer om 4 kontroller vardera. Man hade kortat ned banan genom att minska antalet kontroller per station men trots detta blev det mycket långa väntetider. Det slutade med minst två timmars försening för de sist startande. Vädret blev också allt sämre och på slutet blev det såväl ihållande regn som blåst och kallt. Vi denna rapports "pressläggning" (24.00) finns ännu inga resultat men vi vet att såväl Lennart som Erik gått full där Lennart har klart bästa tiden. Martin har tre fel och Marit fyra fel men de slutar på samma sluttid. Även Ola har tre fel men längre tid. Vi andra hade betydligt fler fel. Vi tror dock att Lennart vunnit även om vi vet att även andra deltagare gått fullt. Totalt sett var banan bra även om den endast innehöll tre brunbildproblem.

Uppdatering med resultat
Nu har resultaten kommit. Segrade gjorde Lennart 13 sek före Lauri Kontkanen och 27 sekunder före Martin Jullum, alla felfria. Erik var också felfri och kom på en delad 8:e plats. Marit och Martin delade på 19:e platsen.

Sent i kväll anlände också Michael och Bosse så nu saknas bara Stig som kommer på måndag.

I morgon väntar ECTO 5 som kommer att bli en skogs-PreO om vi förstått rätt ca 5 km söder om Varazdin.

Ett litet kuriosum, dagens TempO tävlingar hade fler deltagare än förmiddagens sprinttävlingar.

Nu har nattmörkret sänkt sig tungt över staden och vi laddar för morgondagen.

Skribent: Owe Fredholm
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons