In English
Hoppa till sidans innehåll

Rapport 6 från Kroatien

24 JUN 2015 21:30
Onsdag. Nu är tävlingarna igång. Första dagens tävlingar i PreO gick i ett skogsområde med tät lövskog ett par mil nordost om Zagrebs centrum.
  • Skapad: 24 JUN 2015 21:30

Dagen började med mulet och regnigt väder men det klarnade upp i ett-tiden och blev riktigt soligt. Men de tidigt startande, och speciellt de i rullstol, kom tillbaka riktigt leriga från topp till tå.

Men som vanligt blev det lång väntan på resultat Martin och Sigurd D var bland de första att återvända och de trodde att de hade en och samma kontroll fel. Men nu väntar vi i stället på officiella resultat.

När resultaten började strömma in så visade det sig att ingen tävlande hade lyckats lösa alla 26 kontrollerna. I den öppna klassen hade dock två lyckats klara alla kontroller utom en, Michele Cera ITA och Janis Rukšāns LAT, men det är i skrivande stund osäkert om Janis kommer att stanna på 25 poäng eftersom han kanske har ett tidsfel och i så fall hamnar han på 24 poäng precis som 7 övriga tävlande däribland Martin Fredholm som ligger på sjätte plats. Marit Wiksell missade tre kontroller och ligger på en trettonde plats och Stig Gerdtman hade fyra fel och ligger på tjugonde plats. Bland 24 poängarna återfinns bl.a. också Martin Jullum och Antti Rusanen. Vad betyder då detta? Ingen tvekan såväl Martin som Marit ligger i slagläge inför lördagens andra dag. Vi skall heller inte räkna bort Stig, han kan göra fantastiska upphämtningar och en poängplats är inte omöjlig.

I Para-klassen visar än en gång Ola Jansson sin mästerskapsklass och hamnar som ende deltagare på 24 poäng. Han har därför stor chans att få revansch på Michael Johansson från fjolårets VM då Michael tog guldet och Ola silvret. Michael samlade ihop 20 poäng och ligger på en 6:e plats men har definitivt en medaljchans medan avståndet upp till Ola verkar för stort. Fortsättning sker på lördag då andra etappen avverkas.

I morgon genomförs kvalificeringen i TempO där två specialister kompletterar Marit och Martin. Det är Erik Stålnacke som gör VM-debut samt Lennart Wahlgren som träder in i aktion. Båda visade kanonform i förtävlingarna i Varazin.

Skribent: Owe Fredholm
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons