In English
Hoppa till sidans innehåll

Rapport 7 från Kroatien

25 JUN 2015 20:28
Torsdag. Dagens övningar, TempO kvalificeringen ägde rum i staden Karlovac ca 5 mil söder om Zagreb. Regnet var borta och strålande solsken värmde oss alla.
  • Skapad: 25 JUN 2015 20:28

Tävlingen var helt och hållet en park-tävling med 8 stationer och 4 kontroller per station. Nu ströks dock den sista stationen eftersom den gav orättvisa förhållanden under den mer än fyra timmar långa tävlingen eftersom vissa kontroller under första delen av startlistan låg i mycket hård skugga som gjorde att skärmarna mer eller mindre var omöjliga att urskilja.

TempO reglerna säger att 36 tävlande skall kvalificera sig till finalen som går i morgon. Sverige hade fyra deltagare men tyvärr så kvalificerade sig inte debutanten Erik Stålnacke trots att han den senaste tiden visat strålande form. Mycket tråkigt.

Till finalen kvalificerade sig de tre övriga, Lennart som sexa, Martin som sjua och Marit som tia. Tre bland de tio främsta. Inget annat land mäktade med mer än en bland de tio främsta. Men Finland och Norge fick med fyra deltagare vardera till Finalen. Mycket roligt var dessutom att Portugal och Italien fick med tre deltagare till finalen – mycket bra.

De tre bästa blev Tomas Lestinsky CZE, Sondre Ruud Bråten NOR och Antti Rusanen FIN – inga högodsare.

Skribent: Owe Fredholm
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons