In English
Hoppa till sidans innehåll

NM i PreO

26 AUG 2018 20:12
Norrmännen körde denna helg sina nationella mästerskap i PreO och TempO. Det var Fossekallen IL från Hönefoss som arrangerade. Vi var fem från Västsverige som åkte upp.
  • Skapad: 26 AUG 2018 20:12

Tävlingarna började på lördag eftermiddag vid Åsa, strax öster om Hönefoss, PreO var första distansen. Arrangörerna och banläggaren Knut Ovesen hade lite bekymmer med var tävlingarna skulle vara, så i ett sent läge bestämdes att de skulle förläggas just vid Åsa. Tiden blev då knapp att göra så mycket år kartan, som var väldigt grov, vilket kanske förklarar resultaten, då väldigt många hade väldigt många fel. Bäst att tolka kartan blev nu Arno Lilja Grönhovd med två fel,och blev därför Norsk mästare. Han är relativt ny i PreO sporten men har redan erfarenhet av mästerskap, så någon större överaskning att han vann var det inte. Tvåa kom Vidar Taxt Löland och trea Geir Myhr Öien.

Hur gick det för oss svenskar då. Nja, tur att K-G Däldehög var med så att jag (Bosse) inte blev ensam att vara siste svensk, då vi fick samma poäng och tid. Vi kunde dock glädja Kerstin Däldehög med att hon slog oss båda med ett poäng. Roger Borg hade samma poäng som henne men bättre tid, och Ingemar Gidenstam ännu ett poäng bättre.

Söndagen ängades åt TempO. Samma samlingsplats och Knut hade här utnyttjat den bästa delen av kartan, så TempO NM blev riktigt bra. Fem stationer med fem uppgifter på varje. Vann här gjorde Geir, med Arno Lilja på andra plats. Martin Waaler kom trea, och fyra här liksom på lördagens PreO kom Sigurd Deahli.

Ingemar och Kerstin valde att inte ställa upp denna dag, så jag blev sjua, K-G nia och Roger blev trettonde.

Skribent: Bosse Sandström
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons