In English
Hoppa till sidans innehåll

PreO säsongen inledd

01 APR 2015 18:33
Som brukligt så startar säsongen i Skåne med tre tävlingar.
  • Uppdaterad: 01 APR 2015 18:46

Fredag natt arrangerade Malmö OK, med familjen Persson i spetsen, vid regementet i Ystad på nyritad karta. Vi tävlade i samma område hösten 2008. Vann gjorde Ari Tertsunen, ensam på full pott, närmast följd av Lennart Wahlgern och Vidar Taxt Löland. I A klassen vann Lars Sivervret före Sören Darell och Jouko Virta.

Lördagen tävlade vi vid Äspet i Åhus, en alldeles förträfflig karta och en bana som Roland Ekelöv strängat. Med en så bra karta och med så många duktiga kartläsare så är det många som får alla rätt. Tyvärr fick en kontroll strykas p g a att skärmen inte satt där den skulle, det var en anledning till att hela 25 hade alla rätt. Därför blev tidskontrollerna avgörande. Jag själv (Bosse) hade fel på en tidskontroll, den andra, men var nära att svara rätt, tvekade lite, valde fel. Hade jag fått in den hade jag blivit tvåa på 11 sekunder, istället kom jag 17:e på 71. Jag tyckte jag var snabb med 11 sekunder (kanske för snabb då) men Marit som vann hade 5 sekunder! Delad tvåa på 12 sekunder blev nu då Sigurd Daehli, Mikael Johansson och Rolf Karlsson Surahammar. I A klassen vann Owe Andersson Löftan före Björn Karlsson Rhen och Kerstin Jakobsson Tidaholm.

På lördag kvällen åt vi en väldigt god middag i bröderna Svenssons Ålabod, det var trångt och gemytligt med förrätt och huvudrätt och naturligt vis höll Mats (tror jag, Max är ju rätt lik) låda om ålasfiskets historia. Och när bröderna kommer igång och prata går de nästan inte att få stopp på, men oftast så är det väldigt intressant det dom pratar om.

Söndagen bjöd på regn när vi tävlade strax norr om Höör. OK Ringsjö och banläggare Ingela Ekelöf hade hittat ett område som bjöd på fin PreO terräng, i och för sig ganska utspritt, men hon löste det bra med olika tidsstopp och transportsträckor däremellan. Det var som på fredagen en klurig bana, och bara Stig Gerdtman fick alla rätt, sen kom Marit och Jens på ett fel vilket de var ensamma om. I A klassen vann återigen Owe Andersson, den här gången före Ivan Persson och Björn Karlsson. Detta var första etappen av årets Elitserie A cup, nästa etapp blir vid OK Roslagens TempO.

Det roligaste denna dag var prisutdelningen. Det började med att Gustav Rex och Ellen Ullman i C klassen skulle få pris. Banläggaren Ingela Ekelöf sa till ungdomarna att ni får välja vad ni vill av prisbordet, och Gustav Rex, som den busunge han är valde naturligvis en skarpslipad yxa. - Nej den menade jag ju inte. sa Ingela, men Gustav hade valt.

Sen var det Martin Fredholm som fick flest priser, han fick väl inget eget, men de flesta pristagarna hade åkt hem, så Martin fick bli skickebud.

Skribent: Bosse Sandström
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons