In English
Hoppa till sidans innehåll

Svensk totalseger i årets FinTrailO

12 MAJ 2014 17:47
Årets FinTrailO avgjordes i helgen några mil norr om Helsingfors och för första gången blev det ingen hemmaseger i den sammanlagda tävlingen utan på söndag eftermiddag stod Marit Wiksell som slutsegrare.
  • Skapad: 12 MAJ 2014 17:47

FinTrailO består av tre deltävlingar, två PreO- och en TempO-tävling och där man räknar ihop resultaten för de tre tävlingarna. Förutom att det för första gången inte blev en finsk seger så dominerade Sverige och Norge topplatserna med tre svenskar och två norrmän bland de fem främsta.

På lördagens PreO tävling var det nio tävlande som prickade in alla 21 kontroller rätt och med Martin Jullum som segrare före Roope Näsi Finland samt Erik Stålnacke och Martin Fredholm på de följande platserna. Marit Wiksell hade all kontroller på banan rätt men missade för ovanligheten en tidkontroll vilket medförde en åttonde plats.

På lördagens efterföljande TempO-tävling visade de Finska lejonen sin skicklighet på denna tävlingsform genom att belägga de tre första platserna. Segrade gjorde Pinja Mäkinen, den regerande världsmästaren från Voukatti, med 132 sekunder på de sju stationerna och totalt 28 kontroller och alla rätt - imponerande. Två var Lauri Kontkanen och trea Antti Rusanen. Bästa svensk var Marit Wiksell på femte plats före Erik Stålnacke på femte plats. Marit hade den snabbaste svarstiden 91 sekunder men hade tre fel och fick därmed 90 straffsekunder.

Tävlingen avslutades på söndagen med ännu en PreO-tävling. På den etappen hade 13 tävlande alla 21 kontroller rätt och det en stenhård kamp om sekunderna på tidkontrollerna. Segrade gjorde Martin Jullum med 5 sek före Marit Wiksell 7 sek samt Martin Fredholm och Geir Myhr Øien båda på 8 sek och Erik Lundkvist på 9 sek.

Det sammanlagda resultatet blev därmed att Marit Wiksell segrade på 67 poäng och 106 sek före Martin Jullum 66/31 och Martin Fredholm 66/71. På fjärde plats kom Geir Myhr Øien på 65/67 endast två sekunder före Erik Stålnacke 65/69. Bäste finske deltagare blev Marko Määttäla på 65/70.

Alla resultat hittar ni här.

Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons