In English
Hoppa till sidans innehåll

Rapport 1 från VM i Strömstad

22 AUG 2016 22:39
Igår anlände åtta av svenskarna som tävlar i årets PreO VM. Idag anslöt Jens Andersson som i lördags körde en tuff Ironman runt Kalmar. I morgon ansluter regerande EM mästaren Stig Gertman.
  • Skapad: 22 AUG 2016 22:39

Idag var det så dags för en PreO-bana med 10 kontroller, en tidkontroll o två TempO-stationer, allt detta på Saltö som är onsdagens tävlingsplats för första tävlingsdagen i PreO. Vi svenskar lyckades med det mesta, ingen fick alla rätt, några ett fel på banan, några hade alla eller nästan alla rätt på tidkontroll/tempo. Det som vållade lite delade meningar som det ofta gör är när karta o terräng inte riktigt stämmer på ”alla sätt”.

För att vara en model bana var det klart godkänt o fullt lösbart, så det bådar gott inför fortsättningen på denna vecka. Bosse som banläggare kan sova gott med tanke på denna första dag.

Vi har nu på kvällen ätit liksom gårdagens kväll i Nordby för att inte hamna i förbjudet område som gäller i centrala Strömstad, detta pga. att det imorgon avgörs tempokval och final i Strömstad.

De som finns med imorgon är Marit Wiksell, Martin Fredholm, Lennart Wahlgren och Erik Stålnacke, de kvalar med första start redan klockan nio och förhoppningsvis final på eftermiddagen där vi alla ansluter för att heja fram dessa till stordåd. På torsdag som är nästa fria tävlingsdag väntar så mästerskap i bangolf förutom model 2. Kan detta utgöra grund för stafetten som tas ut under fredagen!

Michael fick förtroendet att skriva dessa rader, när Erik Lundkvist, ledare, släppte denna roll, denna gång. Imorgon får vi se om det dyker upp någon ny skribent som avlastar Erik.

Skribent: Michael Johansson
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons