In English
Hoppa till sidans innehåll

Rapport 3 från VM i Strömstad

24 AUG 2016 21:56
Första dagens PreO gick så långt man kan komma ut mot havet, på Saltö som är ett naturreservat nära nationalparken Kosterhavet.
  • Skapad: 24 AUG 2016 21:56

Banan gick i en dalgång mellan kuperade berg och den slutade ute vid havet där man fick läsa in sig på berghällar på lite längre avstånd. Det var ett riktigt trevligt exempel på havsnära PreO. Banorna var bra och gav de tävlande fullt arbete hela tiden.

Resultatmässigt imponerade de 4 svenskarna i öppna klassen stort. Marit, Martin, Stig och Jens gick alla fullt på den inte helt enkla banan. Det var bara 8 tävlande som gick fullt så svenskarnas prestation var något utöver det vanliga. Det ger alla svenskarna ett bra läge inför avslutningen på fredag.

I paralympicsklassen vann Pavel Shmatov från Ryssland med 20 poäng av 20 möjliga och leder nu med 2 poäng. Här hade Michael 18 poäng, Ola 17 poäng, Rolf 16 poäng och Inga 15 poäng. Till synes ett inte lika bra utgångsläge inför avslutningen men trots det finns det en försiktig optimism. Generellt sett brukar svenskar kunna klättra andra dagen och eftersom det är hela 28 kontroller på fredag så är läget bättre än vad det kan se ut.

Det var även en publiktävling efteråt och den samlade så många som 102 startande. En del hade aldrig tidigare provat PreO och de fick onekligen en utmanande bana att börja med. Med tanke på att så många deltog på prova-på-dagen under O-ringen i Sälen och intresset här verkar PreOns framtid ljus.

Sist av allt så var landslagstruppen på plats i Grebbestad när Marit fick sin silvermedalj i TempO.

Prispall WTOC2016, TempO. Marit Wiksell, Lars Jakob Waaler, Pinja Mäkinen

Skribent: Lennart Wiklander
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons