In English
Hoppa till sidans innehåll

Svenska framgångar i ECTO 2

20 MAR 2017 08:32
Deltävling två i precisionsorienterarnas Europa Cup avgjordes på söndagen i Lipica, Slovenien. Ännu en gång var tävlingscentrat förlagt till Stuteriet men av PreO-banans 28 kontroller var bara de första fyra i parkterrängen runt stuteriet.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2017 23:45

Resten av banan som var över 2 km lång gick i ett skogsparti med karst-terräng dvs. massor med karststenar av olika format och storlek antingen på relativt flack skogsterräng eller i de typiska sjunkhålen som finns i karstterräng.
Michael Johansson, ECTO #2Bästa svensk blev Michael Johansson Vänersborgs SK som klarade alla 28 kontrollerna felfritt. Det gjorde även Kjell Larsson Andrarums IF. Tredje bästa svensk var Erik Lundkvist HJS Vansbro OK med 27 rätt, dvs. bara ett fel. Sedan kom ett stort antal svenskar som hade två fel. Michaels prestation gav honom en tredjeplats efter en delad första plats mellan en Italienare och en Tjeck som båda var två sekunder snabbare än Michael på tidkontrollerna. Kjell belade en mycket hedrande fjärdeplats

Lennart Wahlgren, ECTO #1-2Man hade också en sammanräkning av de två dagarnas tävling där lördagens segrare Lennart Wahlgren kom två, endast slagen med fem sekunder av söndagens segrare Remo Madella Italien.

Skribent: Owe Fredholm
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons