In English
Hoppa till sidans innehåll

WTOC 2019, Rapport 1

24 JUN 2019 12:02
Den svenska truppen är nu på plats sedan i fredags den 21 juni. TempO-laget utgjorde en förtrupp och åkte ned till Portugal redan på torsdagen för att delta i ett träningsupplägg på fredagen.
  • Uppdaterad: 24 JUN 2019 12:02

I helgen arrangerades två ECTO-tävlingar i närheten av VM-orten. På lördagen var det en PreO med 20 kontroller och tre tidkontroller. Tävlingen gick i ett öppet landskap som innehöll en variation av kontroller både skogspartier, dungar, enskilda träd men även bergspartier med branter, näsor och sänkor. Banan var endast ca 500 m lång och gick på en nyasfalterad byväg.

Sverige visade styrka direkt genom i första hand Marit Wiksell och Ola Jansson. Båda vann sina klasser med full pott och endast 9,5 sek för Marit på tidkontroller (3 st). För er som läser resultatlistan skall sägas att en kontroll ströks så banan upptog därmed 19 kontroller. Även Stig Gerdtman hade full pott men missade en tidkontroll. William Rex, Lennart Wahlsgren och Martin Fredholm hade ett fel och Erik Stålnacke hade två fel.

I Para-klassen segrade som sagt Ola Jansson med full pott medan Michael Johansson hade ett fel och blev sexa.

Hela resultatlistan hittar Du på ”piom.nunopires.name/live”.

På söndagen arrangerades en TempO med 5 stationer vardera med 5 kontroller. Inte oväntat var det våra grannar i öst som ville visa sig på styva linan. Juha vann men sedan sprängde Marit sig in på andra plats före Petteri och därefter Lennart på fjärde plats. Alla med ett fel på banan. Övriga i TempO-laget, Erik och Martin hade också bara ett fel och hamnade på 10:e resp. 15:e plats.

 

Hela resultatlistan hittar Du på ”piom.nunopires.name/live”.

Idag måndag, har laget Modellbana för PreO 1 och sedan startar allvaret i morgon tisdag.

Skribent: Owe Fredholm
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons