In English
Hoppa till sidans innehåll

WTOC 2019, Rapport 4

25 JUN 2019 17:17
Vad hände igår under PreO 2??

Jag förstår att ni alla undrar och jag ber om ursäkt att jag inte hann skriva en rapport under gårdagen men det hände hela tiden ändringar och kvällen blev sen innan allt var klart.
  • Uppdaterad: 25 JUN 2019 17:17

Jag skall nu försöka ge er en bild av hur vi på plats upplevde det hela.

Vi åskådare hade det skönt i skuggan under träden på den lilla pittoreska staden Monsanto som klättrar på sidan av ett berg.

Vad som först hände av något intresse var när Martin och Stig kom tillbaka från banan. När deras resultat kom upp hade Stig 4 fel och Martin 6 fel. De satt och jämförde sina stämplingar och hade samma fyra kontroller fel (+ en tidkontroll) som de inte kunde komma på vilka det kunde vara. De jämförde även med några andra ”betrodda” utan att kunna utröna vilka kontroller det rörde sig om.

Helt plötsligt ändrades resultatlistan. Stig hoppade upp till ledning med 29 poäng, således bara ett fel och Martin hoppade också upp tre poäng bättre (även felet på tidkontrollen försvann). Det troliga är att de hade matat in fel facit i datorn. Dessutom var det ett fel på en målenhet som orsakade tidsavdrag som man var tvungna att hantera manuellt. Plötsligt försvann ytterligare ett fel.

När man annonserade att alla resultat var presenterade och 15 minuters klagotid så delades facit och solution maps ut. Då upptäckter skillnader mellan facit och kartmarkeringar som föranledde ytterligare ändringar av facit i datorn och dessutom ett klagomål som resulterade i strykning av en kontroll. Strykningen kunde inte dataprogrammet hantera. Några fick t.o.m. två poängs avdrag.

Först vid halvsjutiden var allt klart och prisutdelning kunde ske.

Efter alla ändringar hade alla tre i öppna klassen Martin, William och Stig 28 poäng, bara ett fel och där Martin var bäst på TK och blev trea på etappen.

I Para klassen vann Michael etappen på 27 poäng före Ola på 26 poäng.

Så till det trevliga. När man summerar allt så tar Ola guldet för tredje året i rad på 53 poäng, två poäng före tvåan Shmatov och Michael som genom en bra andra etapp tar bronsmedaljen

I öppna klassen slutar William på femte plats, Stig på 18:e och Martin på 20:e plats.

Skribent: Owe Fredholm
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons