In English
Hoppa till sidans innehåll

WTOC 2019, Rapport 5

04 JUL 2019 19:50
Än en gång en lång och segdragen dag där slutresultaten blev klara förs kvart i sju på kvällen. Då hade vi suttit ute på en stekhet åker från kl 10. När vi åkte hem pekade biltermometern på 37 grader.
  • Skapad: 04 JUL 2019 19:50

Som åskådare blir det en lång och oviss dag. Para klassen startade 10.00 och öppna klassen kl. 10.10. Ola var förste man ut och han tog drygt en timme på sig på första sträckan. Han tyckte det kändes bra. Redovisningen från tävlingssekretariatet långsam. Andra sträckan tog Stig. Sak samma här. Han kände det bra men redovisningen var att vi fortfarande låg på +10:de plats.

Sista sträckan tog Marit och hon var ganska snabbt tillbaka men fick då återgå till Karantänen eftersom man sparar sista sträckans tidkontroll till alla är i mål och kör den i bakvänd ordning. De tävlande vet således inget hur man ligger till innan man ropas upp att gå till tidkontrollen.

Det blev en lång väntan både för oss åskådare men framför allt för de som måste återgå till karantänen. Varför denna väntetid?? Tog man sedvanlig siesta??

Till slut blev det Marits tur i fyratiden som 12:a. Hon hade avancerat någon placering ute på banan och med fem rätta och snabba svar tog hon ytterligare placeringar och Sverige slutade åtta.

Sedan blev det ytterligare väntetid på slutresultaten och utdelning av facit och mallkartor. Ganska snart blev det två klagomål. Ett av dem avslogs medan det andra klagomålet godkändes. Den rätta kontrollskärmen satt på helt fel föremål!! Får bara inte ske på ett VM.

Ola blev emellertid av med ett fel och stannade på just ett fel medan Stig hade två fel och Marit alla rätt. Men vad hjälper det när Finland har tre personer som alla går fullt och vinner.

Skribent: Owe Fredholm
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons