In English
Hoppa till sidans innehåll

WTOC 2019, Rapport 6

04 JUL 2019 19:54
Sista tävlingsdagen, lördag, startar stekhett. Våra fyra startande, Marit, Erik, Lennart och Martin ger sig av tidigt med Bosse till kvalet, sex stationer med vardera 5 kontroller.
  • Skapad: 04 JUL 2019 19:54

Vi övriga, med erfarenhet från gårdagen, avvaktar flämtande i skuggan på boendet. Vi åker sedan ut till finalrundan med 8 stationer vardera med 5 kontroller. Vi är övertygade om att alla våra fyra går till finalen med 36 deltagare.

Så hade de också gjort och med fina resultat. I det gröna kvalheatet var Lennart delad etta med Pavel Kurfurst CZE, både med endast ett fel. Sexa var Martin, också med ett fel, men längre tid.

I det röda kvalheatet är Erik trea med alla rätt och Marit fyra med ett fel. Nämnas skall också att regerande världsmästaren Petteri Hakala blev utslagen på 19 plats med 1,5 sek. I övrigt inga direkta sensationer förutom att också Kreso Kerestes blev utslagen i kvalet.

Till eftermiddagens final hade finalisterna förflyttat sig från området för kvalet som gick i samma område som Relayen dagen före. Nu var vi på ”baksidan” av berget där Monsanto klättrar uppför. Ett fantastiskt berg med massor och jättestora stenblock, och då menar jag ”jättestora”.

Vi åskådare blev transporterade upp på bergssidan till målet där de tävlande skulle ”klättra” upp en höjdskillnad på mer än 50 meter i den +35 gradiga hettan och åtta stationer med vardera 5 kontroller.

Alla våra fyra deltagare kom i slutet av startfältet eftersom det var omvänd jaktstart. Men under färden upp så kunde vi se i resultatgivningen att både Erik och Lennart hade det tungt på första halvan och även Martin hade ett par missar men repade sig. Däremot gick Marit mycket bra visserligen med ett par missar men samtidigt med korta tider.

När hon kom till sista stationen så var vi ganska säkra på att hon skulle komma på pallen, ja rent av ta guldet, om hon tog alla fem kontrollera. Det gjorde hon!!!

Nu var det bara att avvakta de sista tävlande, inte minst Antti Rusanen. Men han hade två missar på sista stationen och blev faktiskt sist på den stationen.

Nu var vi ganska säkra med avvaktade det officiella resultatet. Guld!!  En jätteglad och rörd Marit tog äntligen sitt efterlängtade, och välförtjänta, TempO-guld. Jag erkänner gärna att jag var lika rörd som Marit när jag hade äran att hänga guldet runt hennes hals. Även gamla buffliga gubbar kan vara känslosamma.

Skribent: Owe Fredholm
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons