In English
Hoppa till sidans innehåll

Hård kamp om guldet - Sverige slutade två

27 JAN 2022 14:36
De var med i guldkampen in på slutsträckan, men det slutade med stafettsilver för Evelina Wickbom, Linda Lindkvist och Lisa Larsen.
  • Uppdaterad: 27 JAN 2022 14:36

Evelina Wickbom såg till att ge Sverige en bra start på stafetten.
 
- Jag gjorde mitt bästa lopp på hela veckan. Formen kändes bra, jag kunde trycka på och orienterade rätt. Sen är det alltid svårt att veta hur gafflingarna är, men jag känner att jag genomförde loppet precis på det sätt som jag ville, säger Wickbom som var fyra in efter startsträckan.
 
Linda Lindkvist förde genom en bra sträcka upp Sverige på andra plats, och på slutsträckan var Lisa Larsen med och fajtades om guldet med två ryska lag (bara ett lag per nation räknas dock i sammandraget). Men det slutade med två ryska lag först i mål. Men differensen mellan Sverige och bronsvinnande Norge var hela fyra minuter:
 
- Vi har gjort en bra insats som lag och det känns givetvis bra med medalj, men samtidigt är det lite surt. Vi hade ju siktat mot guld, säger Evelina Wickbom.
 
Hur sammanfattar du ditt EM?
 
-Alltså jag är ju med i toppen och fajtas men jag behöver den där extra formtoppen för att komma på pallen. Den hoppas jag kunna hitta fram till VM i Finland i mars, säger Wickbom.
 
EM i Bulgarien är nu slut. För svensk del blev det fem medaljer (individuella medaljer för Linus Rapp och Lisa Larsen; mixstafettmedalj för samma duo, plus då dagens stafettmedaljer).
 
- Vi har gjort ett bra mästerskap, men vi saknar den där riktiga pricken i form av ett guld. Men det känns som att vi ligger bra till fram emot VM, säger förbundskaptenen Martin Hammarberg.
 
Damer: 1) Ryssland (Olesia Riazanova, Marina Viatkina, Mariya Kechkina), 80.25, 2) Sverige (Evelina Wickbom, Linda Lindkvist, Lisa Larsen), +1.45, 3) Norge (Ane Sofie Krogh, Evine Westli Andersen, Anna Ulvensöen), +5.41.
 
Bara ett lag per nation räknas i medaljfördelningen. Rysslands andradlag var tvåa i mål (+0.02). Det svenska andralaget med Klara Yngvesson, Frida Sandberg, Elin Schagerström åkte i mål som sjua (+8.49).
Skribent: Mårten Lång
E-post: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link