In English
Hoppa till sidans innehåll

Helgens SM-tävlingar inställda

20 JAN 2017 10:32
Till helgen skulle skidorienteringens medel- och stafett-SM avgjorts i Sollefteå, men snöbrist tvingar arrangören att ställa in. "Vi kan inte genomföra rättvisa och säkra tävlingar", säger tävlingsledaren Fredrik Larsson, OK Nipan.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2017 11:14

Varmt väder i kombination med stark vind. Där är de bakomliggande faktorerna till att helgens skidorienterings-SM måste skjutas på framtiden. Beslutet att arrangemanget ställs in togs under fredagen.

- Trots att våra funktionärer har kämpat hårt med att få till tävlingarna de senaste dygnen, känner vi inte att vi kan genomföra rättvisa och säkra tävlingar, säger tävlingsledare Fredrik Larsson, OK Nipan, i ett pressmeddelande.

På OK Nipans hemsida framgår att temperaturen har pendlat mellan 5 och 7 plusgrader och att vinden varit hård, 10-15 m/s. Snön har smält bort på flera viktiga spår och många av de övriga spåren är väldigt isiga.

Nu har det beslutats att SM i medeldistans istället avgörs i Skellefteå nästa lördag, alltså den 28/1. Skellefteå OK står som arrangör och anmälan har öppnats i Eventor.

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons