In English
Hoppa till sidans innehåll

Skidorienterare riskerar missa student-VM – fast i Amsterdam

21 FEB 2022 18:59
I morgon inleds student-VM i Tjeckien. Men fyra aktiva och två ledare är strandsatta på Amsterdams flygplats.
"Förhoppningsvis kommer vi fram i tid till tävlingarna", säger Martin Hammarberg, förbundskapten.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2022 18:59

På grund av ovädret går landslagets resa till student-VM inte som planerat. I söndags lyfte planet som skulle ta dem via Amsterdam till Prag. Men de kom inte längre än till Amsterdam. Alla flygavgångar till Prag var inställda under gårdagen. 
- Vi tog in på ett hotell här i Amsterdam och fick beskedet att nästa flyg går först på tisdag, berättar Martin Hammarberg. 
 
Den första tävlingen är sprint med start på tisdag eftermiddag. För att tillåtas start i onsdagens jaktstart krävs ett godkänt sprintlopp. Under fredagen är det mixstafett och på lördagen masstart. 
- Vi åkte tillbaka till flygplasten tidigt i morse och lyckades boka om vårt flyg till klockan 17.35 i kväll. Nu känns det mer hoppfullt för de aktiva och oss ledare, säger Martin Hammarberg. 
 
Problematiken med de aktivas bagage kvarstår dock. Förhoppningsvis kommer bagaget med skidor, valla och kartställ fram i tid. 
- Kommer inte bagaget fram i tid får vi låna utrustning av dem som är på plats eller andra landslag, det viktigaste är skidor och kartställ. Pjäxor har åkarna i sina handbagage, berättar Martin Hammarberg. 
 
De aktiva som redan är på plats i Tjeckien är Klara Yngvesson, Umeå OK, Erica Edman, Säterbygden, Gabriel Larsson, Gammelstads IF, och Edvin Nordström, Täby OK.
De aktiva som är kvar på flygplasten är Rasmus Wickbom, I19 IF, Truls Lindholm, Sundsvalls OK, Gustav Johnsson, IFK Mora OK, och Simon Eriksson Umeå OK.
Skribent: Tilda Andersson
E-post: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link