In English
Hoppa till sidans innehåll

Stafettguld till Umeå och Sävast Ski Team

29 JAN 2017 15:50
Under söndagen avgjordes skidorienterarnas stafett-SM i Skellefteå. I H21 drog Umeå OK det längsta strået, medan syrrorna Wickbom förde Sävast Ski Team IF till guld på damsidan. "En väldigt speciell känsla", säger Evelina Wickbom.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2017 10:54

SM-helgen i Skellefteå avslutades med stafetter och återigen fick Umeå OK:s Ulrik Nordberg kliva överst på pallen. Under lördagen vann han medel-SM och i dag kunde han tillsammans med Erik Blomgren - bronsmedaljör under lördagen - bärga stafettguldet.

Silvermedaljörer blev Alfta-Ösa OK (Joel Sjölander och Erik Rost) medan bronset gick till OK Renen (Robin Salén och Markus Lundholm).

- Vi fick en liten lucka redan på första sträckan och sedan tror jag att vi var i ledning hela vägen. Vi gjorde det vi skulle, säger Nordberg, som verkligen gillade banorna.

- Det var väldigt kul att åka här i Skellefteå. Det var mycket utför, snabbt och tekniskt mot slutet. Precis sådan orientering jag gillar.

På damsidan slutade stafetten med triumf för familjen Wickbom, då systrarna Andrea och Evelina ordnade SM-tecknet till Sävast Ski Team IF.

- Jättekul! Det här var mitt första SM-guld som senior, och det är såklart en väldigt speciell känsla att vinna med syrran, säger avslutaren Evelina, som närmast laddar för EM i Finland.

Det var rejäl skillnad mellan gafflingarna, både gällande längd och höjdmeter. Det visste inte Evelina när hon gav sig ut på den avslutande sträckan som fyra. Hanna Eriksson, IFK Mora, var då i ledning.

- När jag passerade henne förstod jag att jag låg bra till, men jag blev ändå förvånad när jag kom in mot stadion och insåg att vi hade en klar ledning. Verkligen jättekul!

Under lördagen grejade Evelina ett SM-brons i medeldistans, nu ett guld tillsammans med systern. Känslan inför EM i Finland är givetvis god:

- Jo, det känns jättebra. Formen har varit stigande under hela säsongen så jag är laddad för EM.

Silvret på damsidan gick till OK Renen (Hanna Lundberg och Lena Turesson) och bronset till IFK Mora (Isabel Salén och Hanna Eriksson).

Här hittar ni alla resultat

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
bagheera_eventor_30varextra_feb2021.gif
Länkar
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons