In English
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Startsida


Många pratade om ett tufft och klurigt kval, men samtliga favoriter tog sig mer eller mindre enkelt vidare till helgens SM-finaler. "Det gick riktigt dåligt. Det var ganska bökigt och knixigt, men bitvis fint", säger världsettan Tove Alexandersson.
 
Nyhet från Orientering

Kvalettan Risby: "En otroligt svår terräng"

(2020-09-18 12:50)
SM i Göteborg är igång. Damerna har just kvalat klart och samtliga favoriter är vidare till helgens finaler.
 
Nyhet från Orientering

9.30: SM-kvalet inleds i Göteborg

(2020-09-17 20:44)
På fredag morgon startar SM-kvalet till lördagens medeldistans och söndagens långdistans. Löparna i seniorklass och i yngsta juniorklassen kommer att jaga sina finalplatser i Nödinge, 25 kilometer norr om Göteborg.
 
I samband med SM-tävlingarna i Göteborg blir det premiär för Prestationspriset, ett nyinstiftat pris som delas ut i samarbete med Framåt för fler i rörelse. Vinner gör de seniorlöpare som står för bästa prestationerna i förhållande till sin förmåga.
 
Till helgen startar SM-festen i Göteborg – i oktober fortsätter den i Örebro. Totalt direktsänder SVT drygt elva timmar orientering av absolut världsklass. "Som alltid är det speciella känslor när man närmar sig en viktig tävling", säger Lina Strand.
 
Nyhet från Orientering

Glädjebeskedet: Även ungdomarna får ett sprint-SM

(2020-09-10 15:59)
Nu är det klart med ytterligare en coronaanpassad SM-tävling – den 17 oktober arrangeras ungdoms-SM i sprint i Hofors. Dagen därpå blir det dessutom en nationell medeldistans i Falun. ”Fantastiskt kul”, säger SOFT:s idrottschef Tomas Stenström.
 
Nyhet från Orientering

Ungdoms- och junior-EM ställs in

(2020-09-09 09:02)
Under onsdagen kom beskedet att även Ungdoms-EM (EYOC) och Junior-EM (JEOC) i Ungern ställs in på grund av coronapandemin.
 
Utbildningsdepartementet har efter en översyn av idrottsgymnasierna föreslagit att det från och med hösten 2024 endast ska finnas en typ av utbildning i specialidrott. ”Jag känner viss oro för förslaget”, säger Kalle Dalin.
 
Bara två veckor kvar till hösten första höjdpunkt – SM i medel- och långdistans i Göteborg, ordinarie anmälningsstopp nu på söndag. Och du, nu är det även dags att anmäla sig till sprint-SM i Örebro!
 
I Orienteringsmagasinet Skogssport skriver Maria Krafft Helgesson, ordförande på SOFT, om besvikelsen efter förra veckans presskonferens och om vad som händer härnäst: ”Vi kan och vill ta ansvar för att breddidrotterna kan utövas”.
 
Nyhet från Orientering

Smålandskavlen ställs in

(2020-09-03 13:51)
Nu står det klart att även Smålandskavlen ställs in på grund av coronarestriktionerna.
 

Nu startar Stjärnkampen

(2020-09-01 13:48)
Äntligen är det dags för Stjärnkampen, satsningen där klubbens ungdomar jobbar som ett lag. Deltagarna, som är mellan 13 och 16 år, ska tillsammans genomföra en mängd varierade uppdrag och på så sätt samla stjärnor.
 
Nyhet från Mountainbikeorientering

Förbundskaptenen vann SM-guld

(2020-08-30 16:43)
Viktor Larsson tog revansch för de överhoppade kontrollerna i sprinten och vann medeldistansen vid SM mtb-o. Och i damklassen vann förbundskaptenen Mia Eronn guld: ”Jag har aldrig tränat så mycket som i år. Kul att det ger resultat”, säger Eronn.
 
Nyhet från Orientering

Alexandersson och Kinneberg starkast på lången

(2020-08-30 16:03)
Under söndagen avslutades spetstävlingarna i Västervik med en långdistans. Tove Alexandersson vann återigen och på herrsidan var norrmannen Eskil Kinneberg snabbast.
 
Nyhet från Orientering

Alexandersson och Regborn snabbast i Västervik

(2020-08-29 13:40)
Nu är tävlingssäsongen igång på riktigt för de svenska elitlöparna. Vid lördagens spetstävling i Västervik vann Hagabys Martin Regborn och Stora Tunas Tove Alexandersson. ”Kul att vara igång”, säger herrsegrare Regborn.
 
12345678910...>>
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: info@orientering.se

 

Manage Preferences

Annons