In English
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Startsida


Så kan vi tävla i sommar

(2020-06-05 18:28)
Den 14 juni blir tävlingsidrott återigen tillåten för seniorer. Samma helg blir det även fritt fram att göra "icke nödvändiga" resor inrikes. Restriktionen om att samla max 50 personer kvarstår dock. Nu har SOFT uppdaterat riktlinjerna för tävlande.
 
Från och med den 14 juni blir tävlingsidrott återigen tillåten för seniorer. Den tidigare restriktionen om att samla max 50 personer kvarstår dock.
 
I dag publiceras en debattartikel där SOFT:s ordförande är en av författarna. "Den handlar om de extrema utmaningar som våra stora motionsarrangemang står inför, och att vi för svensk idrotts skull måste ta ett gemensamt ansvar."
 
Nyhet från Orientering

Säsongen 2021 inleds med ett sprint-EM i Schweiz

(2020-05-29 07:35)
Den planerade världscupomgången i Schweiz i maj nästa år omvandlas till ett sprint-EM. Det meddelar Internationella Orienteringsförbundet, IOF, under fredagen.
 
I princip alla idrottstävlingar är inställda med anledning av coronapandemin. Orienteringen däremot upplever en boom. Detta mycket tack vare de olika formerna av motionsorientering, där Svenska Orienteringsförbundets hittaut redan slagit alla rekord.
 
Nyhet från Orientering

Tiomila Upplands-Bro kan behålla del av anmälningsavgiften

(2020-05-15 12:03)
Vårens inställda Tiomila innebär ett stort ekonomiskt bakslag och ansökan görs om krisstöd via RF. Om Tiomila inte får önskat stöd har SOFT:s styrelse nu beslutat att Tiomilaföreningen beviljas dispens att behålla en del av anmälningsavgifterna.
 
Mängder av orienteringstävlingar har ställts in eller skjutits på framtiden på grund av coronapandemin. Nu finns ett nytt, preliminärt tävlingsprogram klart.
 
Nyhet från Orientering

Planen: Tiomila på Idre Fjäll i slutet av september

(2020-05-14 08:31)
Sedan Tiomila i Upplands-Bro ställdes in har det pågått ett intensivt arbete för att hitta ett alternativ till hösten. Nu är planen att arrangera orienteringsklassikern på Idre Fjäll den 26-27 september.
 
Nyhet från Skidorientering

Här är skidorienterarnas juniorlandslag

(2020-05-13 14:53)
Här presenteras skidorienteringens juniorlandslag för kommande säsong.
 
Nyhet från Skogssport

"Livet är på paus just nu"

(2020-05-08 10:08)
”Det känns som att livet är på paus just nu. Mina franska orienteringskompisar är inte frustrerade över att tävlingarna är inställda. De vill återgå till ett normalt liv”. Det säger franska landslagslöparen Isia Basset till Skogssport.
 
Nyhet från Orientering

Inget orienterings-VM i år – EM 2021 kan hamna i Schweiz

(2020-05-07 10:32)
Under torsdagen meddelar Internationella Orienteringsförbundet att årets VM i Danmark ställs in. Detta på grund av coronapandemin. Även EM 2021 i Ryssland ställs in och nu undersöks om världscuppremiären i Schweiz kan omvandlas till ett sprint-EM.
 
På grund av rådande smittspridning av coronaviruset har Svenska Orienteringsförbundet beslutat att ställa in sommarens Riksläger och U25-camp.
 
"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något". Det säger Patrik Falk i Göteborg-Majorna OK som tillsammans med sina klubbkompisar har de nu producerat 600 visir som donerats till sjukhus och äldrevård.
 
Nyhet från Orientering

Beslut om Tiomilas anmälningsavgifter inom kort

(2020-05-06 12:40)
Sedan Tiomila i Upplands-Bro ställdes in finns framför allt två saker som många undrar: Vad händer med inbetalda anmälningsavgifter och när kommer mer info om eventuella tävlingar till hösten? Här redogör vi för senaste nytt.
 
Nyhet från Orientering

Sjukdom tvingar Alexandersson till vila

(2020-05-02 10:08)
Orienteringens största stjärna Tove Alexandersson har en tuff vår. Alla tävlingar ställs in på grund av coronaviruset och själv har hon drabbats av sjukdom: "Jag har inte börjat träna igen då läkarundersökningar visat att även hjärtat påverkats."
 
12345678910...>>
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: info@orientering.se

 

Manage Preferences

Annons