In English
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Startsida


Landslagets och Stora Tunas Emil Svensk imponerade på Lidingöloppet. Svensk slutade fyra på tiden 1.39,07, efter att ha tappat tredjeplatsen på upploppet.
 
Nomineringen till Årets Eldsjäl 2023 är öppen. Var med och hylla din eldsjäl!
 
Med start i dag och veckan ut är Svensk Orienteringsförbundet med och uppmärksammar allemansrätten.
 
Isac von Krusenstierna och Rasmus Wickbom har tilldelats Riksidrottsförbudets Elitidrottsstipendium. De är två av 50 aktiva elitidrottare som tilldelas stipendiet på 50 000 kronor.
 
OK Njudung, Vetlanda, arrangerade förtjänstfullt veteran-SM i helgen och efter tre tävlingsdagar kan vi summera att nio veteraner tog dubbla guld men ingen mäktade med en trippel.
 
Nyhet från Mountainbikeorientering

Åtta medaljer på veteran-VM i MTBO

(2022-09-19 10:12)
Fem svenskar åkte till veteran-VM i MTBO och åker nu hem med åtta medaljer. För Mia Eronn, Linköpings OK, blev det tre guld och ett silver i W50-klassen.
 
Nyhet från Mountainbikeorientering

Sverige sexa på världscupstafetten

(2022-09-19 09:14)
När MTBO-världscupen i Bulgarien avslutades med mixstafett på söndagen så blev det svenska kvartetten, Anna Tiderman, Sebatian Svärd och Marcus Jansson, sexa.
 
Det blev en överlägsen seger för IFK Göteborgs damer i stafett-SM. Laget kunde defilera i mål närmare 16 minuter före tvåan Göteborg-Majorna OK. I herrklassen tog Stora Tuna ytterligare ett stafettguld.
 
Det blev en dag i klubben Stora Tunas tecken. På damsidan vann Tove Alexandersson SM-guldet i medeldistans och på herrsidan segrade Emil Svensk. I morgon väntar stafett där Borlängeklubben får räknas som den stora favoriten.
 
Nyhet från Mountainbikeorientering

Marcus Jansson slutar fyra i världscupen

(2022-09-17 16:38)
Marcus Jansson och Karin Gustafsson tog varsin niondeplats på MTBO-världscupens avslutande långdistans i Bulgarien på lördagen. Jansson slutar som totalfyra i världscupen.
 
För en dryg månad sedan blev Albin Ridefelt Europamästare i medeldistans. På fredagens kval tog han sig inte till SM-final. "Jag har haft det ganska struligt efter EM", säger han.
 
Nyhet från Mountainbikeorientering

Svenskarna utanför pallen på MTBO-världscupen

(2022-09-16 13:12)
Helgens tävlingar i MTBO-världscupen i Bulgarien inleddes med sprint på fredagen. Anna Tiderman presterade bäst av svenskarna med en delad sjätteplats.
 
Det är nästan 200 fler anmälda till SM medeldistans än i fjol när det nu ska kämpas om nya SM-medaljer i Orsa Grönklitt, med kval fredag och final lördag. Finalen och söndagens SM-stafett har livesändning och GPS-tracking.
 
1-3 oktober arrangeras Europacup för juniorer, JEC, i tyska Blankenburg. Sverige skickar 24 juniorer till tävlingarna.
 
Sverige kommer med en mycket stark trupp till världscupavslutningen i Schweiz 1-3 oktober. Efter helgens SM långdistans är truppen komplett med nio damer och åtta herrar. Sverige har chans på totalseger både på dam- och herrsidan.
 
12345678910...>>
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: info@orientering.se