In English
Hoppa till sidans innehåll

12,7 miljoner i krisstöd till orienteringen – 7,9 till O-Ringen

17 NOV 2020 19:59
Svensk orientering beviljas 12,7 miljoner kronor i kompensationsstöd. 7,9 miljoner betalas ut med anledning av att O-Ringen ställdes in. 25manna kompenseras med 1,3 miljoner och resterande 3,5 går till de föreningar som ansökt direkt till RF.
  • Skapad: 17 NOV 2020 19:59

Krisstödet till idrotten med anledning av coronapandemin fördelas vid olika tillfällen under året. Tidigare i år utgick exempelvis ett stöd för inställda Tiomila.

Nu har Riksidrottsstyrelsen fattat beslut bland annat gällande kompensationsstöd till O-Ringen och 25manna.

- Det här kompenserar för en betydande del av uteblivna intäkter och tagna kostnader, både gällande 25manna som får 1,3 miljoner och O-Ringen som får 7,9 miljoner. Väldigt skönt och välkommet! De här pengarna behövs verkligen, säger Svenska Orienteringsförbundets ordförande Maria Krafft Helgesson.

För O-Ringen AB innebär krisstödet att arbetet kan fortsätta enligt den plan som skapades när det stod klart att årets O-Ringen i Uppsala skulle flyttas till kommande sommar.

- Pengarna signalerar tydligt vilket värde O-Ringen och andra stora evenemang har. Tack vare detta stöd och våra deltagares innestående deltagaravgifter kan vi nu med ännu bättre förutsättningar jobba framåt mot 2021, säger O-Ringens ordförande Linda Take.

Utöver stödet för O-Ringen och 25manna kommer ytterligare 3,5 miljoner att betalas ut till svensk orientering. Detta stöd går till de orienteringsföreningar som ansökt direkt till Riksidrottsförbundet. Beslut om fördelning offentliggörs fredag den 20:e och utbetalningen påbörjas den 23:e.

Läs mer på rf.se

.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link