In English
Hoppa till sidans innehåll

33 löpare i svenska landslagstruppen

24 OKT 2013 14:12
33 löpare i svenska landslagstruppen 2014 är ett mästerskapsintensivt år för de svenska orienterarna. Både EM i Portugal och VM i Italien finns på programmet. Nu har den svenske landslagschefen Håkan Carlsson tagit ut landslagstruppen för kommande år.
  • Skapad: 24 OKT 2013 14:12

Sommarens VM blev en stor svensk framgång. Hela sju medaljer blev det för det blågula landslaget. Nu pågår förberedelserna inför kommande säsong för fullt. Där är de stora målen EM i Portugal i april och VM i Italien i juli.

Landslagsåret drar igång på allvar i mitten av november då både senior- och juniorlandslaget samlas i Skövde. Seniortruppen består av 33 löpare:

- Vi har valt att ta ut en stor trupp. Vi vill fortsätta satsningen på att skapa världens bästa landslag över tid och då är det viktigt att se många och ha en berikande miljö när vi är på läger, säger förbundskaptenen Håkan Carlsson.

En som inte finns med i truppen är Annika Billstam som tagit tio VM-medaljer i karriären:

- Annika kommer att bestämma sig senare under vintern om det blir en fortsatt landslagssatsning.Om hon satsar vidare blir det mot EM och VM. Hon kommer inte att finnas med på hela världscupen, säger Carlsson.

En anledning till den stora truppen är att Sverige arrangerar VM 2016:

- I den trupp vi nu har tagit ut finns både redan nu etablerade världsstjärnor samt hungriga löpare som kommer att ha kapacitet att vara med och slåss om medaljerna i Strömstad 2016, säger Carlsson.

Landslaget har minskade resurser på ledarsidan inför kommande säsong. Detta genom att en tjänst av ekonomiska skäl tagits bort (Anneli Östberg valde som bekant att kliva av).

- Vinterns jobb för oss i landslagsledningen blir nu att tillsammans med de aktiva kartlägga hur satsningen mot kommande mästerskap skall se ut och hitta stödfunktioner och kompetenser som kan stötta de aktiva i deras satsning för att utvecklas optimalt, säger Carlsson.

Är det inte dyrt att ha en så stor trupp?

- Det som ingår för de som är med i truppen är ett vårläger i Sverige och där jobbar vi på att hitta en så billig lösning som möjligt, säger Håkan Carlsson.

Damer: Tove Alexandersson (Stora Tuna); Lena Eliasson (Domnarvet); Josefine Engström (Alfta-Ösa); Sara Eskilsson (Haninge); Anna Forsberg (Göteborg Majorna); Lilian Forsgren (Tisaren); Annica Gustafsson (Lidingö); Helena Jansson (Leksand); Emma Johansson (Domnarvet); Helena Karlsson (Lidingö); Maria Magnusson (Sävedalen); Karolin Ohlsson (Järla); Alva Olsson (Linköping); Anna Persson (Göingarna); Lisa Risby (Kåre); Lina Strand (Göteborg Majorna).
Herrar: Gustav Bergman (Ravinen); Olle Boström (Järla); Filip Dahlgren (Lidingö); Anders Holmberg (Järla); Johan Högstrand (Markbygden); Fredrik Johansson (Lidingö); Jonas Leandersson (Södertälje Nykvarn); William Lind (Malung); Jerker Lysell (Rehn); Ola Martner (Göteborg Majorna); Albin Ridefelt (Linné); Martin Regborn (Hagaby); Johan Runesson (Göteborg Majorna); Oskar Sjöberg (Linné); Emil Svensk (Stora Tuna); Jens Wängdahl (Nyköping); Peter Öberg (Hällen).

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons