In English
Hoppa till sidans innehåll

Dubbla stafettguld avslutade JVM

10 SEP 2021 16:29
Åtta medaljer, varav fyra guld. Det är resultatet när junior-VM i Turkiet sammanfattas för svensk del. Mästerskapet avslutades med dubbla stafettguld.
  • Skapad: 10 SEP 2021 16:29

Junior-VM fick ställas in förra året på grund av pandemin, men kunde genomföras i år. Turkiet stod som värdland och för den svenska truppen passade terrängen utmärkt. Hela åtta medaljer, varav fyra guld, tar truppen med sig hem.

Under fredagen kröntes framgångarna med dubbla guld för de svenska stafettlagen.

På damsidan kunde Hanna Lundberg springa in som segrare tillsammans med lagkamraterna Tilda Östberg och Petrina Costermans. Hon passerade mållinjen hela 2 minuter och 19 sekunder före tvåan Ungern.

- Det känns jättebra! Ett guld smakar extra gott när man delar det sina kompisar, säger Hanna Lundberg.

En stund senare gjorde Axel Elmblad detsamma tillsammans med Noel Braun och Viktor Svensk. Axel Elmbladn gick ut med en minut och 20 sekunders marginal på sista sträckan.

- Jag vet att jag är väldigt stark och tanken var att jag skulle gå ut och göra mitt eget race och låta orienteringen styra. Jag var ganska seg i dag efter alla lopp under veckan, men det gick bra tekniskt och jag får tacka grabbarna för ett fint utgångsläge, säger han.

Sveriges andralag på dam- respektive herrsidan slutade båda på tolfte plats.

Stafetten avslutar junior-VM i Tjeckien, som har varit en stor framgång för den svenska truppen. Sammanlagt har Sverige tagit åtta medaljer.

- Det har varit en jätterolig vecka som fick avslutas på bästa sätt. Att vi gör så bra stefetter bevisar att vi är ett lag som gör det här tillsammans, säger en rörd Kalle Dalin, förbundskapten.

Framgångarna på junior-VM bäddar för fortsatta framgångar för svensk orientering.

- Senoirerna får se upp i backspegeln för här kommer hungriga juniorer som vill göra bra insatser framöver, säger Kalle Dalin.

Svenska medaljer under junior-VM

Sprint

Hanna Lundberg, silver, Axel Elmblad, brons

Medeldistans

Hanna Lundberg, guld, Tilda Östberg, brons, Axel Elmblad, guld, Viktor Svensk, silver

Stafett

Damer, guld, Herrar, guld

Skribent: Caroline Karlsson
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link