In English
Hoppa till sidans innehåll

Frustrerande avslutning i Danmark

18 MAJ 2014 15:03
Under söndagen avslutades MTBO-orienterarnas WC-helg i Danmark med mixstafetter. Det svenska förstalaget låg länge bra med, men Linus Karlsson Mood stötte på stora bekymmer på den avslutande sträckan.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:35

Det svenska förstalaget slutade på 13:e plats i mixstafetten, slaget med cirka sju minuter av segrande Finland 1 och med nästan fem minuter upp till pallen.

- Men det såg länge riktigt lovande ut. Cissi Thomasson körde förstasträckan och det gjorde hon väldigt bra. Hon hade någon liten krok och tappade lite drag, men jag tror att vi växlade som åttonde lag, berättar förbundskapten Magnus Wallenborg.

På andra sträckan körde Anders Frisk och även han stod för en fin insats.

- Jättekul! Anders har visat att han höjt sig ett snäpp och växlade som nummer sex. Där och då hoppades vi på en placering ganska högt upp, säger Wallenborg.

Men det här var inte Sveriges helg. Sistasträckans Linus Karlsson Mood stod för två tunga missar som kostade både tid och kraft.

- Han kom in på någon stig som inte fanns med på kartan. Den gick parallellt med stigen han skulle köra på. Många gjorde den missen och kartan var nog lite diffus där. Resultatet var att han fick vända tillbaka, tappade tid och någon placering före varvning.

Och inte nog med det. På det avslutande varvet gjorde Linus Karlsson Mood en snarlik miss.

- Han hamnade återigen på en parallell stig som inte fanns på kartan och stod och kliade sig i huvudet i en halvminut. Sedan hörde han hur konkurrenter passerade på andra sidan buskaget. Då var det ju bara att köra tillbaka. Frustrerande.

Sverige ställde upp med tre lag. Sverige 3 (Peter Alvarsson, Anton Persson, Agnes Elfving) slutade 23:a och Sverige 2 (Marcus Hylén, Marcus Jansson, Fredrika Alvarsson) fick slutföra utom tävlan efter att Hyléns kedja gått av.

Här är alla resultat

Nu blickar mountainbikeorienterarna närmast fram mot Svenska Cupens första deltävling som avgörs i Hälsingland den 6-7 juni.

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons