In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Jonas Leandersson tar emot segerjublet. Tvåan Jerker Lysell kollar på.

Leandersson vann O-Ringensprinten

20 JUL 2014 21:02
I lördags vann Jonas Leandersson VM-stafetten i Italien.
I dag fick han bästa tänkbara inledning på O-Ringen i Skåne när han vann elitsprinten i Kristianstad:
- På det stora hela var det ett riktigt bra lopp, säger Leandersson.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:36

I år firar O-Ringen 50-årsjubileum. I dag drog tävlandet igång, den övervägande majoriteten tävlade i Vånga några mil norr om Kristianstad.
Men för senioreliten var det sprint i centrala Kristianstad som stod på programmet. Och det var ett minst sagt meriterat startfält som gav sig ut framför ögonen på storpubliken i Tivoliparken.
På herrsidan blev det trippelt svenskt. Och bäst av alla lyckades den dubble europamästaren i sprint Jonas Leandersson, som så sent som i lördags var med i det vinnande stafettlaget vid VM i Italien:
- Jag hamnade bakom en häck och var osäker på om jag fick passera den. Jag valde att gå runt den, och bortsett från det var det ett riktigt bra lopp. Jag visste att jag skulle ha en bra chans om jag fick till det, och det är klart att det är kul att få en så här bra start på veckan, säger Leandersson som kommer att få gå ut sist av alla i morgondagens långdistans.
Leandersson vann med 16 sekunders marginal till tvåan Jerker Lysell.
På damsidan slog sig de båda individuella VM-medaljörerna Tove Alexandersson och Annika Billstam in på topp-5. Tove var trea och Billstam som vann medeldistansen på VM, slutade femma.
- Detta var en stabil inledning på O-Ringenveckan. Det är skönt att vara igång med tävlandet, och jag ser verkligen fram mot fortsättningen av veckan, säger Alexandersson.
Segern gick till danskan Maja Alm:
- Det handlade mycket om löpning, och det passade mig. Jag har inte satt upp något direkt mål med veckan. Jag är här med mina kompisar, men när det är tävling så kommer det verkligen att vara full fokus, säger Alm.
I morgon är det dags för den andra etappen, då springer både elit och motionärer i Vånga.
Den femte och sista etappen avgörs på fredag.

Herrar: 1) Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn 13.21, 2) Jerker Lysell, Rehn 13.37, 3) Emil Svensk, Stora Tuna 13.47, 4) Tue Lassen, Vajakosken Terä och Thierry Gueorgiou, Kalevan Rasti, båda 13.57.
Damer: 1) Maja Alm, Pan-Århus, 13.19, 2) Nadiya Volynska, Orion, 13.29, 3) Tove Alexandersson, Stora Tuna 13.34, 4) Emma Klingenberg, Järla 13.36, 5) Annika Billstam, Linné 13.53.

Skribent: Mårten Lång
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons