In English
Hoppa till sidans innehåll

Nu lanseras Silvastipendiet Care more

30 AUG 2019 09:44
Vet du någon eller några orienterare som verkligen bryr sig om och jobbar extra hårt gällande miljö, inkludering eller jämställdhet? I så fall ska du nominera vederbörande till nya Silvastipendiet Care more.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2019 09:44

Fram tills nu har Silvastipendiet varit starkt kopplat till resultat. Nu ändrar stipendiet profil; framöver premieras personer eller föreningar som jobbar extra hårt med frågor relaterade till miljö, inkludering eller jämställdhet. "Care more" är stipendiets motto.

- Oavsett hur stort eller litet ett företag är bör en känna ett ansvar och utveckla en hållbarhetsstrategi. Vi på Silva har en långsiktig hållbarhetsstrategi där människor och vår planet är i fokus. Vi måste vårda och värna om såväl vår planets som alla medmänniskors välmående, något som gör det möjligt för vårt varumärke att leva vidare, säger Richard Jägrud, vd på Silva.

- Nu vill vi göra något gott för orienteringssporten. Stipendiet har legat lite på is ett tag och nu skiftar vi fokus från prestation och elit till "Care more". Med det här stipendiet vill vi premiera miljö, inkludering och jämställdhet snarare än tider, sekunder och minuter.

Nya Silvastipendiet som är på 25 000 kronor går till en enskild orienterare eller en grupp orienterare eller till en förening som gjort särskilda insatser på temat ”Care more”. Den som får stipendiet har gjort något extra för miljö, inkludering eller jämställdhet inom orienteringssporten.

Nominering kan ske av vem som helst, nominering skickas in till This is a mailto link. Ange vem eller vilka du vill nominera och motivera varför. Skickas in senast 15 oktober.

Beslut om vem som blir stipendiat tas av Silvastifelsens styrelse i slutet av oktober och priset kommer att delas ut på ordförandekonferensen i Södertälje den 16-17 november.

Susanne Söderholm, chef för Svenska Orienteringsförbundet applåderar Silvas initiativ:

- För Svenska Orienteringsförbundet är miljö, jämställdhet och inkludering viktiga förutsättningar för att svensk orientering ska utvecklas och bli framtidens idrott. Med Silvastipendiet Care more vill vi tillsammans lyfta fram goda exempel på temat ”Care more” för att inspirera och motivera personer och föreningar att satsa mer på dessa viktiga områden.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons