In English
Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms-SM intar Stockholm i helgen

07 SEP 2022 18:04
I helgens avgörs ungdoms-SM i södra Stockholm. Tävlingarna inleds med sprint vid Högdalen på fredagseftermiddagen, till helgen flyttar arenan ut till Gålö där långdistansen och distriktstafetten avgörs.
  • Skapad: 07 SEP 2022 18:04

De tre Stockholmsklubbarna Skarpnäcks OL, Skogsluffarnas SOK och IFK Enskede delar på värdskapet för tävlingarna. I år är det ett stort intresse för att springa USM och fler löpare än arrangörerna själva vågat hoppas på är anmälda.  

- Det är cirka 450 personer anmälda per dag, vilket är cirka 50 fler än förra året. I D15 har vi väldigt många anmälda och det är verkligen kul, säger Michael Thulin som är en av tre tävlingsledare.  

I fjol arrangerade de tre klubbarna tvådagarstävlingen Nynäsdubbeln som genrep inför året USM.  

- Nynäsdubbeln var som uppvärmning för oss och vi fick möjlighet att testa den tilltänkta tävlingsadministrationen för USM med banläggare och huvudfunktionärer, berättar Thulin.  

Som vanligt inleds USM med sprint på fredagen. Tävlingen går på en ny ritad karta i Högdalen i södra Stockholm.   

- Det är ett klassiskt förortsområde i Storstockholm. Det är ett snabbt område som mestadels består av hyreshus, men det kan även vara lite lurigt, säger Thulin.  

Under helgen flyttar tävlingen till Gålö. På lördagen avgörs långdistansen och under söndagen är det dags för den avslutande distriktstafetten.  

- På Gålö är det skärgårdsterräng och bitvis är det ganska tufft och kuperat. På långdistansen kommer löparna bli riktigt trötta. Stafetten och långdistansen kommer gå i två olika delar av tävlingsområdet, berättar Thulin.  

För publik på plats arrangeras publiktävlingar alla dagar med samma arena som USM-tävlingarna. Under fredag och lördag kväll klockan 19.00 är det prisutdelning i Eriksdalshallen på Södermalm, dit allmänheten är välkommen. Prisutdelningen för söndagens distriktstafett hålls på arenan på Gålö efter avslutad tävling.  

Skribent: Tilda Andersson
E-post: Adressen Gömd
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link