In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anette Önerud Simon Hector

Ungt svenskt juniorlandslag

24 OKT 2013 14:17
Sverige mönstrar ett ungt juniorlandslag kommande år. Bara en av de sju tjejerna i truppen är sistaårsjunior: "Med vår vintertrupp vill vi bygga på sikt", säger juniorkaptenen Susanne Wiklund Björk.
  • Skapad: 24 OKT 2013 14:17

Kommande års stora mål för de svenska juniorerna finns i Bulgarien. 21-27 juli kommer det att jagas medaljer i Borovets. Och för Sverige handlar det om att försöka följa upp förra årets succé.

Hela fem av de 14 löpare som nu tagits ut i förbundskaptenen Susanne Wiklund Björks landslag till kommande år har redan nu minst en JVM-medalj hemma i prisskåpet.

Mest anmärkningsvärt är annars att Säterbygdens Frida Sandberg är den enda tjejen i gänget som är född 1994, vilket innebär att hon nu gör sitt sista juniorår. Övriga på tjejsidan har ett eller två år kvar efter årets säsong.

- Även i fjol hade vi endast en sistaårsjunior (Lisa Risby) bland tjejerna. Med vintertruppen vill vi bygga på sikt. Vi vet att det finns många vassa juniorer som är laddade inför framtiden och vilka som springer nästa års mästerskap är öppet, säger juniorkaptenen Susanne Wiklund Björk.

På killsidan tar Simon Hector klivet från ungdom till juniorlandslaget. Där är fyra av löparna sistaårsjuniorer.

Juniorerna kommer att finnas med på höstsamlingen i Skövde i mitten av november:

- Att juniorerna och seniorerna tränar och bor tillsammans är väldigt utvecklande. Jag tror att det är en av anledningarna till att vi lyckats så bra i de senaste mästerskapen, säger Wiklund Björk.

Truppen
Damer: Emma Bjessmo (född 1995), Bromma Vällingby; Amanda Blennow (95), Falköping; Sara Hagström (95), Falköping; Tilda Johansson (96), Orion; Frida Sandberg (94), Säterbygden, Andrea Svensson (96), Tisaren; Johanna Öberg (96), Ryda.
Herrar: Erik Andersson (95), Orion; Emil Granqvist (95), Ravinen; Simon Hector (97), Snättringe; Assar Hellström (94), Ravinen; Anton Johansson (94), Orion; Ludwig Ljungqvist (94), Hakarpspojkarna; Ludwig Åhlund (94), Nolaskogsarna.

Skribent: Mårten Lång
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons