In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Rönnols Finansminister Anders Borg

Anders Borg i Skogssport: "Träningen är min ventil"

19 JUN 2014 14:16
"Detta är ett intensivt arbetsår, men det talar för att jag måste vara ännu mer strikt med träningen för att orka". Det säger finansminister Anders Borg i en exklusiv intervju i det senaste numret av Skogssport som utkommer i dagarna.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:27

2014 är ett hektiskt år för i den svenska politiken. I maj var det val till Europaparlamentet och i september ska svenskarna gå till valurnorna för att bestämma vilka som ska styra landet de fyra närmaste åren.
Anders Borg har varit finansminister sedan 2006:
- Det gäller att ha uthållighet och struktur i det man gör. Det är en egenskap som passar in både i orientering och på den här positionen, säger Anders Borg som Skogssport träffade i våras för att prata om hans orienteringsbakgrund, om vad som är det bästa med jobbet och om träningen som en ventil i en mycket späckad vardag:
- Detta är ett intensivt arbetsår, men det talar för att jag måste vara ännu mer strikt med träningen för att orka. Jag försöker ha inbokat i almanackan att jag tränar måndag, tisdag, torsdag och sedan en dag i helgen. Jag är en vanemänniska så det blir ofta så att jag följer ett mönster. Hur många träningar det verkligen blir beror delvis på hur många utlandsresor det är. Träningen är ett måste, något som jag har väldigt svårt att välja bort. Jag har dålig rygg, och om jag inte tränar så stelnar jag till. Dessutom är träningen väldigt värdefull för att få till ett avbrott i arbetsdagen. Jag har ofta väldigt långa arbetsdagar, säger Anders Borg till Skogssport.

Läs hela intervjun i Skogssport, där du också kan läsa om:
- O-Ringens grundare Peo Bengtssons tankar om tävlingens historia, men även om tankarna inför den etapp i sommarens O-Ringen i Skåne som han är banlägare till.
- Sommarens VM i Italien blir en stor utmaning för löparna då det tävlas både i värme på havsnivå och på hög höjd. Skogssport har träffat höghöjdsexperten Filip Larsen.
- Den nya applikationen till din telefon som landslagsorienteraren Peter Öberg tagit fram. Appen hjälper dig att hålla rätt riktning mot nästa kontroll.
- Licentiatsuppsatsen om orienteringen i skolan.
- Samt senaste nytt inför VM och junior-VM, samt om Jukola, världscupen och finalen i Silva League.
Och en hel del annat.

För information om prenumeration, klicka här
Vill du köpa ett lösnummer? Skicka då ett mejl till This is a mailto link 

 

 

 

Skribent: Mårten Lång
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons