In English
Hoppa till sidans innehåll

Arnesson och Alexandersson i världscuptrupp

21 NOV 2013 11:36
Svenska landslagscoachen i skidorientering Claes Turesson har tagit ut sex herrar och fem damer i truppen till världscuppremiären i Finland i början av december. I truppen finns de regerande världsmästarna Peter Arnesson och Tove Alexandersson.
  • Skapad: 21 NOV 2013 11:36

Skidorienteringssäsongen drar igång på allvar med världscuptävlingar i finska Ylläs 4-8 december och landslagets nye coach Claes Turesson har tagit ut elva åkare. I truppen finns fyrfaldige världsmästaren Peter Arnesson och Tove Alexandersson med VM-medaljer både i skidorientering och i orientering. Junioren Evelina Wickbom gör debut i seniorlandslaget.

Landslaget i skidorientering befinner sig på träningsläger i Arvidsjaur där de har fina möjligheter till tävlingslika träningar och de har bland annat kört ett testrace som legat till grund för uttagningarna. Vann testracet gjorde Andreas Holmberg och Tove Alexandersson.
– Jag är jättenöjd med det jag har sett här på lägret och framför allt på herrsidan ser det riktigt bra ut med flera åkare i bra form, säger Claes Turesson.

Världscuppremiären i Ylläs inleds med masstart den 4 december och följs av sprintstafett, långdistans och sprint.
– Laget har kapacitet att ta ett antal pallplatser i Ylläs och av det jag sett på lägret i Arvidsjaur hoppas och tror jag att någon får kliva högst upp på pallen, säger Claes Turesson.

Truppen:
Herrar: Peter Arnesson, IF Hallby SOK Erik Blomgren, Umeå OK Martin Hammarberg, Sundsvalls OK Andreas Holmberg, IFK Mora OK Ulrik Nordberg, Bergnäsets AIK Erik Rost, Alfta Ösa OK
Damer: Tove Alexandersson, Alfta Ösa OK Linda Lindkvist, IK Jarl Magdalena Olsson, IFK Mora OK Elin Vedin, Sundsvalls OK Evelina Wickbom, Sävast ski Team

Skribent: Malin Björkqvist
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons