In English
Hoppa till sidans innehåll

Billigare TBE-vaccinering för orienterare - hitta närmsta vaccinatör på fästing.nu

08 APR 2014 10:45
Samarbetsavtalet mellan Svenska Orienteringsförbundet, SOFT, och Baxter Medical AB är i full gång och klubbanslutna orienterare har redan börjat utnyttja rabatten på TBE-vaccinering. All info om var du kan vaccinera dig finns på www.fästing.nu.
  • Skapad: 08 APR 2014 10:45

Orienterarna tillhör den del av befolkningen som rör sig allra mest ute i skog och mark. Många är redan vaccinerade mot fästingöverförd hjärninflammation, TBE, men åter många har inte skaffat sig skyddet.

Tack vare ett nyligen undertecknat samarbetsavtal mellan Svenska Orienteringsförbundet och Baxter Medical AB har SOFT:s medlemmar under 2014 möjlighet att vaccinera sig med 10 procents rabatt vid något av de cirka 40 fasta- eller mobila vaccinationsställen som finns runtom i Sverige.

Erbjudandet gäller för hela familjen och medlemskapet i SOFT intygas genom att uppge namn, klubbtillhörighet och personnummer hos vaccinatören.

 - Det är ett fint erbjudande som jag hoppas att många av våra medlemmar utnyttjar. Och samarbetet ger även SOFT utmärkta möjligheter att göra reklam för svensk orientering. På samtliga vaccinationsställen kommer vi att synas och tillhandahålla information om motionsorienteringen, säger Jan-Eric Österström, marknadschef på SOFT.

Antalet TBE-smittade stiger kontinuerligt i Sverige. Under 1990-talet anmäldes 50-70 fall per år i Sverige, därefter har antal fall ökat från 100 till 288 fall per år mellan 2000–2012 (källa: Folkhälsomyndigheten). För Baxter är svenska orienterare en given målgrupp när det gäller TBE-vaccinering.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons