In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Annika Billstam

Billstam jagar första nattmedaljen

08 APR 2014 15:43
Hon har tagit tio VM-medaljer. Natten mot lördag siktar Annika Billstam på att ta sin första medalj i natt-SM: "Nattorientering är bra för att utveckla orienteringstekniken", säger Billstam.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:36

På torsdag inleds EM i orientering i Portugal. Annika Billstam har tävlat i landslaget under många år, och väljer den här säsongen ett upplägg med full fokus mot VM i Italien i juli.

Därför avstår hon EM. Trots det kommer hon att jaga medalj i helgen. Detta då natt-SM avgörs i Sigtuna under fredagens sista och lördagens första timmar:

- Jag har sprungit natt-SM några gånger, och har som bäst en fjärdeplats. Nu är siktet inställt på medalj, säger Linnélöparen Annika Billstam.

 

Tränar du mycket nattorientering?

- På herrsidan är det ju nattsträckor i de stora stafetterna, för oss damer är det egentligen bara på natt-SM som vi tävlar i nattorientering. Det gör att jag inte springer så mycket natt. Men det är väldigt bra att träna på att springa på natten, det utvecklar tekniken även för orienteringen på de traditionella tävlingsdistanserna, säger Billstam.

Billstam som vunnit VM-guld på långdistans kommer under natt-SM bland annat att ställas mot sprintvärldsmästarinnan från 2011 Linnea Gustafsson, OK Hällen.

På herrsidan är en av de stora favoriterna Järlas Olle Boström som tog VM-medalj i stafett och dessutom kom sexa individuellt vid långdistansen vid VM i Frankrike 2011.

Skribent: Mårten Lång
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons