In English
Hoppa till sidans innehåll

BRAGDGULDET TILL TOVE: "Känns jättehäftigt!"

03 DEC 2019 13:13
Tove Alexandersson vann under året tre VM-guld i orientering, den totala världscupen samt två VM-guld i skidorientering. Nu har hon också fått Bragdguldet.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2019 13:13

I flera år har Tove Alexandersson nämnts som en av favoriterna till både Bragdguldet och Jerringpriset.

Nu är väntan över, både för Tove Alexandersson och svensk orientering. Senast en orienterare tilldelades Svenska Dagbladets guldmedalj, Bragdguldet, var 1981 då Annichen Kringstad hade den äran.

"För glimrande guldgregn i en serie bragder med total kontroll i avgörande lägen." Med den motiveringen tilldelades Tove Alexandersson en av svensk idrotts allra finaste utmärkelser. Priset kommer att delas ut i samband med Idrottsgalan i slutet av januari.

- Det känns jättehäftigt. Verkligen, säger Alexandersson, som just nu är på läger i Frankrike för att förbereda sig inför sin debut inom skidalpinism.

- Det har varit väldigt hård konkurrens varje år så det känns väldigt häftigt att få vinna det i år, fortsätter 27-åring som passar på att tacka sin familj:

- Utan dem hade jag aldrig kommit så här långt, men jag vill tacka alla som stöttat mig. Både de närmaste och sådana som kommer och hejar och önskar mig lycka till.

Tove Alexandersson är även en av kandidaterna till Jerringpriset - den som vill rösta på Tove där ringer 099-206 11.

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons