In English
Hoppa till sidans innehåll

Covid stoppar Rönnols – Lysell ersätter

24 MAJ 2022 08:11
Jens Rönnols missar världscupen i Borås på grund av covidsmitta. Jerker Lysell kliver nu in som reserv för Rönnols.
  • Skapad: 24 MAJ 2022 08:11

Järlalöparen Jens Rönnols som visade fin form på sprint-SM i Göteborg och tog en plats i världscuptruppen till Borås missar nu tävlingarna där på grund av en covidinfektion. Rönnols känner sig redan frisk och vill springa men stoppas av landslagsledningen som följer det protokoll som gäller för återgång till elitidrott efter genomgången covid-infektion, där man ska vara symtomfri sju dagar och sedan långsamt trappa upp träningen.

– Jens är inte nöjd med beslutet vi tagit. Han tycker absolut att han är frisk och redo att springa, säger förbundskaptenen Kalle Dalin och fortsätter;

– Han testade positivt i onsdags, tyckte själv han var frisk i fredags. Men vi har ju ett protokoll som vi följer och en policy där hälsa går först för våra aktiva. Det medicinska teamet har tagit beslutet tillsamman med mig och Anneli (Östberg).

– Det känns så klart tråkigt. Jens säger själv att han är i sitt livs form. Men vi gör ju det för säkerhets skull, för att det inte ska bli någon hjärtpåverkan eller några andra sviter.

Om Jens Rönnols nu är ledsen och besviken så är Jerker Lysell desto gladare. Rehns BK-löparen får nu springa lördagens Knockout-sprint och söndagens stafett.

– Jerker tyckte ju vi tagit ut fel lag när inte han fanns med som ordinarie. Nu vet jag att han kommer väl förberedd och väldigt taggad för att visa för sig själv, men kanske också för oss, att han skulle ha den där platsen, säger Kalle Dalin och lägger till;

– Jag ser fram emot att träffa Jerker redan under idag och det ska bli kul att se vad han kan göra. Nu får han en möjlighet att övertyga oss inför VM i sommar. En liten dörr öppnades på glänt för honom nu.

Bildtext: Jerker Lysell får chansen på världscupens Knockout-sprint i Borås sedan Jens Rönnols drabbats av en covid-infektion. Foto: Aron Broman.

Skribent: Johan Trygg
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link