In English
Hoppa till sidans innehåll

Eliassons dubbelsatsning tar form – uttagen till VM i halvmaraton

13 FEB 2014 15:15
Lena Eliassons dubbla satsning på orientering och friidrott rullar vidare. Nu är den svenska orienteringsstjärnan uttagen till truppen för VM i halvmaraton.
  • Skapad: 13 FEB 2014 15:15

I senaste numret av Skogssport berättar Lena Eliasson om sin ambitiösa satsning inom två idrotter. Nu står det klart att VM-bronsmedaljören på långdistansen i Finland 2013 deltar på Halvmaraton-VM i Köpenhamn den 29 mars.

Den formella kvalperioden löper fram till och med den 17 mars, men för att ge möjlighet till bra förberedelser har ansvarige landslagsledaren Stefan Olsson redan nu gett tre klartecken: Isabellah Andersson, Mikael Ekvall och Lena Eliasson.

- Det är första gången sedan 2003 som vi kommer att vara representerade på VM i halvmaraton. Det kändes givet att utnyttja att det går nästan på hemmaplan. Problemet är att det inte finns så många tillfällen att visa form så här mitt i vintern, men jag har stämt av intresset hos dem som känns aktuella utifrån tidigare prestationer, förklarar Stefan Olsson.

- Lena Eliasson sprang väldigt bra på maran i Dubai och vill i år satsa lite mer på löpning än tidigare med sikte på Europacupen i maraton vid EM i sommar. På halvan har hon 1:15:48 som personbästa gjort för några år sedan när hon fortfarande satsade helt på orienteringen.

Eliasson, som i vinter har tränat i Kenya tillsammans med Isabellah Andersson, berättar för Skogssport att friidrotts-EM i Schweiz i augusti är ett av årets stora mål.

- Jag har absolut de ambitionerna. Samtidigt vill jag springa både EM och VM i orientering. I VM är målet att få springa sprint, sprintstafett, medeldistans och stafett.

- Jag ser inte att satsningarna på två sporter hindrar varandra. Snarare tvärtom. Dessutom visade jag att min kropp svarar väldigt bra på det höghöjdsupplägg som vi körde i Kenya. Det kommer jag absolut att köra igen mot mitt nästa maratonlopp, säger Eliasson.

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons