In English
Hoppa till sidans innehåll

Elitidrottsstipendium till Lina Strand, Jerker Lysell och Magdalena Olsson

03 OKT 2017 11:48
Landslagsorienterarna Lina Strand och Jerker Lysell samt skidorienteraren Magdalena Olsson är tre av totalt 75 idrottare som tilldelas Elitidrottsstipendiet. Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan den 15 januari.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2017 11:48

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå vilka studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning.

Svenska Spels stöd ger möjlighet för 75 idrottare att få ett stipendium på 50 000 kronor vardera. I år är det övervägande kvinnliga elitidrottare som tilldelas stipendiet. Av de 75 stipendiaterna är 65 procent kvinnor, 35 procent män.

– Elitidrottsstipendiet ger ett oerhört viktigt stöd till studerande idrottare i deras satsning mot världstoppen. För ett antal är stödet till och med en förutsättning för att bibehålla en världsledande roll. Det är i dagsläget flera kvinnor än män som uppfyller de höga krav som ställs på stipendiaterna och för alla stipendiater fyller stipendiet en viktig roll för deras ekonomiska förutsättningar som studerande elitidrottare, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet.

De orienterare som nu tilldelas stipendiet är Jerker Lysell (VM-trea i sprint i somras och guldmedaljör på World Games), Lina Strand (VM-guldmedaljör i sprintstafett) samt Magdalena Olsson (individuell bronsmedaljör både på VM- och EM den gångna säsongen och även en del av stafettlaget som tog EM-silver).

RF:s hemsida listas samtliga stipendiater.

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons