In English
Hoppa till sidans innehåll

Förbundschef Söderholm ordförande i Svenskt Friluftsliv

21 APR 2021 09:09
Vid årsstämman den 20 april valdes Susanne Söderholm till ny ordförande i Svenskt Friluftsliv. Susanne har varit engagerad i Svenskt Friluftslivs styrelse i sex år och har arbetat som förbundschef för Svenska Orienteringsförbundet sedan 2013.
  • Uppdaterad: 21 APR 2021 09:09

- Det är en stor ära att ta över som ordförande. Jag är så stolt och glad! Vi har ett bra utgångsläge och det känns som vi nu tar steget in i något nytt. Det gångna året har många hittat ut i naturen och när väl pandemin släpper ser jag bara möjligheter. Vi är nu 27 friluftsorganisationer med fantastiska verksamheter. Friluftsorganisationer som står redo för att ta emot nya medlemmar och på ett bra sätt introducera friluftslivet. Och jag ser verkligen fram emot friluftslivets år, det känns så spännande att se vad det kan ge oss i form av aktivitet och medlemmar även kommande år, säger Susanne Söderholm.

- Jag vill också rikta ett stort tack till Per Klingbjer, som varit ordförande de senaste sex åren. Han har på ett föredömligt sätt lett Svenskt Friluftsliv och styrelsens arbete och jag är oerhört stolt över att få ta över efter Per.

Svenskt Friluftsliv består av 27 ideella organisationer, alla med stark förankring i friluftsliv och folkhälsa. Tillsammans organiserar föreningarna närmare 1,6 miljoner medlemskap i närmare 7 000 lokala- och regionala klubbar.

.

Fakta om Svenskt Friluftsliv
Svenskt Friluftsliv är en paraplyorganisation för 27 ideella friluftsorganisationer i Sverige som tillsammans har ca 1,6 miljoner medlemskap, varav 300 000 är barn och ungdomar. Tillsammans består organisationerna av närmare 7 000 lokala- och regionala föreningar. Svenskt Friluftsliv företräder de ideella friluftsorganisationerna i Sverige och är talesman gentemot regering, riksdag och myndigheter. Uppgiften är att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet genom att värna allemansrätten, stärka den långsiktiga finansieringen för friluftsorganisationerna samt höja friluftslivets status i samhället. Målet är att människor i Sverige ska ha möjlighet att utöva ett aktivt friluftsliv, idag och i framtiden.

Läs mer på Svenskt Friluftslivs hemsida.

.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link