In English
Hoppa till sidans innehåll

Framför din åsikt: Lika beräknande segrartider för damer och herrar på IOF-tävlingar

03 MAR 2022 10:41
Just nu genomför IOF en enkätundersökning angående om damer och herrar ska ha lika beräknade segrartider.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2022 10:41

Fram till slutet av mars pågår en stor enkätundersökning, via IOF, huruvida damer och herrar ska ha lika beräknade segrartider på IOF-sanktionerade tävlingar såsom WOC, JWOC och WMOC.

Enkät

Förbundet säger att orientering är den enda disciplinen där de beräknade segrartiderna fortfarande skiljer sig mellan dam och herr.

Sverige lämnade ett förslag till IOF:s generalförsamling om lika beräknade segrartider redan 2016 men då röstades förslaget ner. Nu är det uppe på agendan igen och IOF vill gärna höra vad du tycker.

Svara på enkäten till och med den 31 mars 2022.

Arbetsgrupp

IOF har också tillsatt en speciell arbetsgrupp kring jämställdhet inom OT. Nu söker de ytterligare deltagare, fem till tio personer, som kommer att vara del av en referensgrupp.

Förhoppningen är att gruppen kommer att representeras av nuvarande och före detta tävlande, tränare och arrangörer, från junior-, senior- och -mastersnivå, som kan bidra med olika perspektiv från sina respektive länder.

Vill du delta, kontakta Graham Gristwood: This is a mailto link och beskriv kortfattat din bakgrund samt varför du är intresserad av att medverka.

Ansökningstiden går ut den 31 mars 2022.

Skribent: Malin Dunfors
E-post: Adressen Gömd
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link