In English
Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Johansson avgjorde Smålandskavlen

27 OKT 2013 14:50
Fyra lag gav sig ut samtidigt på slutsträckan i Smålandskavlen. Med en handfull kontroller kvar valde Lidingös Fredrik Johansson ett eget vägval som skulle visa sig avgörande: - Det var riktigt härligt att möta lagkamraterna på upploppet, säger Johansson.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:34

Det bjöds på spännande avgöranden i de båda seniorklasserna i årets Smålandskavle som avgjordes i ett för årstiden mycket varmt Oskarshamn.
I damklassen ledde danska Pan-Århus med en och en halv minut före Göteborg Majorna på väg ut på den sista sträckan. Men Anna Forsberg knappade in och var nästan ikapp Emma Klingenberg:
- Jag såg ryggen på Emma och försökte knappa in ytterligare, men jag hann inte upp henne, säger Forsberg.
På den löpbetonade avslutningen kunde den mycket löpstarka danskan rinna ifrån och säkra Pan-Århus tredje raka seger:
- Smålandskavlen är en väldigt rolig tävling som vi rankar högt i klubben. Och nästa år går ju Tiomila i Småland, säger en nöjd Klingenberg som inte såg den jagande Forsberg.
- Det var nog tur det. Då hade jag kunnat bli lite stressad för jag gjorde några misstag under inledningen på loppet.
I herrklassen var det fyra lag som gick ut samtidigt på den sista sträckan. Malungs Anton Östlin, Södertälje Nykvarns Jonas Leandersson, Lidingös Fredrik Johansson och Thierry Gueorgiou, Kalevan Rasti.
Och det var den svenska trion som kopplade greppet redan tidigt, sedan den elvafaldige världsmästaren släppt kontakten.
- Anton var otroligt stark. Till att börja med var jag ganska passiv, jag tänkte att min tid skulle komma längre fram i loppet så jag valde att läsa in avslutningen. När vi skulle ut på den sista långsträckan låg jag sist i ledet och kände jag att jag behövde göra något. Anton och Jonas tog ett lite längre vägval så jag körde mer rakt på, säger Johansson.
Och det visade sig vara ett vinnande val.
- Jag genomförde långsträckan på ett bra sätt och kände att jag borde vara först där. Sedan avslutade jag loppet på ett bra sätt och det var en väldigt härlig känsla att möta grabbarna på upploppet, säger en nöjd Fredrik Johansson som åker till Kenya på torsdag för att ladda batterierna inför kommande år.
Tvåa blev Södertälje Nykvarn och trea slutade Malung.

D21: 1) Pan Århus, Danmark (Signe Klinting, Stine Bagger Hagner, Maja Alm, Emma Klingenberg), 2) Göteborg-Majorna (Viktoria Ernstsson, Emma Bergman, Jennie Runesson, Anna Forsberg), +0.19, 3) Tisaren (Rebecka Nylin, Andrea Svensson, Helena Andersson, Lilian Forsgren), +3.39, 4) Halden, Norge, +6.05, 5) Hiisirasti/Rastikarhut, Finland +6.20.
H21: 1) Lidingö (Anders Carlsson, Filip Dahlgren, Niklas Serrander, Öystien Kvaal Österbö, Fredrik Johansson), 2) Södertälje Nykvarn (Kent Ohlsson, Pavlo Ushkvarok, Erik Liljequist, Scott Fraser, Jonas Leandersson) +.0.39, 3) Malung (David Andersson, Thomas Carlsson, Johan Lindberg, Jakob Lööf, Anton Östlin), +0.49, 4) Kalevan Rasti, Finland, +1.57, 5) Halden, Norge, +11.04)

Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons