In English
Hoppa till sidans innehåll

Gör ni en dubbel i Jukola, OK Linné?

18 JUN 2022 07:00
Självförtroendet i laget är på topp efter vinsten i Tiomila. ”Vi ska göra allt vi kan för att ta en dubbel”, säger Albin Ridefelt inför Jukola.
  • Skapad: 18 JUN 2022 07:00

Drömmen gick i uppfyllelse för OK Linné när laget vann Tiomila tidigare i år. Nu är man på plats i Finland sedan några dagar för att ge de andra lagen en match i årets upplaga av Jukola.

- Det känns kul att vara här och vi har förberett oss bra. Vi har försökt utvärdera vad det var vi gjorde bra så att vi kunde vinna Tiomila, säger Albin Ridefelt.

Han var den som sprang sistasträckan och starkt bidrog till att ta hem segern till Uppsalaklubben. Ridefelt medger att luften sedan gick ur lite grand efter vinsten, att det var svårt att ladda om.

- Men nu är vi taggade igen, säger han.

Linnélöparna ska göra allt för att göra en dubbel, vinna både Tiomila och Jukola, men Ridefelt ser inte det egna laget som största favoriten till segern. Han ser i stället Stora Tuna som huvudfavoriten och tvåan på Tiomila, Ravinen, som ytterligare en utmanare till segern.

- Båda har starka lag rakt igenom, säger han.

Ok Linné tappar två viktiga löpare i truppen till Jukola. Varken fransmannen Lucas Basset eller norrmannen Lucas Liland kommer finnas i laguppställningen, som presenterades klockan 18 på fredagen. Båda laddar i stället för sprint-VM.

- Det blir ett avbräck, men vi har två löpare får chans från andralaget. Det är kul att vi har sådan bredd.

Alblin Ridefelt berättar att en seger i Tiomila har varit en dröm i klubben ända sedan han började på seniornivå för tio år sedan.

- Det är det som det har snackas om och det var oerhört stort både för oss som var med och för hela klubben när vi vann.

Men inte bara internt i klubben var det stort.

- Varje vecka kommer det fortfarande fram folk på gatan i Uppsala som gratulerar. Det är väldigt stort i Uppsala och jag påminns ofta om vår vinst.

Läs mer om Jukola.

Bildtext: Albin Ridefelt hissas efter OK Linnés seger på Tiomila. Bild: Tilda Andersson

Skribent: Caroline Karlsson
E-post: This is a mailto link
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link