In English
Hoppa till sidans innehåll

Halden ny segrare i 25manna – Linné diskas

16 OKT 2013 12:00
OK Linné var först i mål i helgens 25manna. Nu meddelar arrangören att Linné diskvalificerats eftersom laget missat en kontroll. "Vi beklagar djupt att tekniken inte fungerade och med facit i hand skulle vi ha gått in och kollat manuellt innan prisutdelningen", säger 25mannas tävlingsledare Jonathan Alm. Ny segrare är nu i stället norska Halden.
  • Skapad: 16 OKT 2013 12:00

I helgen rapporterade vi att OK Linné vann klassiska 25manna efter en rafflande avslutningsduell mellan Uppsalaklubbens Annika Billstam och Haldens Anne Margrethe Hausken-Nordberg. I dag meddelar arrangören att Linné diskvalificerats.

25manna hade massiva problem med tekniken under tävlingarna i Kungsängen och arrangören håller fortfarande på och bearbetar data för att få fram korrekta resultatlistor. Nu finns dock officiella resultat för placering 1-26 och tyvärr har det visat sig att det lag som tidigare har korats till segrare, OK Linné, saknade en stämpling (tredje sista kontrollen på sträcka 6). Detta innebär att Halden SK vinner 25manna för andra året i rad, att Stora Tuna blir tvåa samt att Tampereen Pyrintö kniper tredjeplatsen.

- Vi beklagar djupt att tekniken inte fungerade och med facit i hand skulle vi ha gått in och kollat manuellt innan prisutdelningen, säger 25mannas tävlingsledare Jonathan Alm.

- Linné fick infon under gårdagskvällen och Halden fick beskedet att de vunnit klockan 8.00 i morse.

Arrangörens datagrupp fortsätter arbetet med att upprätta officiella resultatlistor och först därefter ska man närmare analysera vad som gick snett.

- Vad som hände var att servern blev överbelastad, vilket ledde till att vi inte fick kontakt med databasen. Men den bakomliggande orsaken, varför servern blev överbelastad, vet vi ännu inte. Det finns gott om teorier, men i första hans jobbar vi vidare med resultatlistorna, säger Jonathan Alm, som bortsett från det tekniska haveriet är nöjd med tävlingen.

- Jag är väldigt glad över den respons vi har fått. Folk har varit jättenöjda med terrängen, vädret var kalas och de flesta har haft förståelse. Jag vill tacka både löpare och publik för det tålamod de har visat.

Skribent: William Hollowell
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons