In English
Hoppa till sidans innehåll

Här är programmet för Silva League 2015

22 OKT 2013 13:48
Nu är programmet för Silva League 2015 klart. Arrangörsklubbarna hittar vi i Dalsland, Dalarna och Västerbotten. "Vi får en fin geografisk spridning och har samtidigt hittat arrangörer som presenterat bra terrängområden", säger Tommy Eriksson på Svenska Orienteringsförbundet.
  • Skapad: 22 OKT 2013 13:48

Silva League 2015 startar i april med två deltävlingar i Dalsland, fortsätter i mitten av maj med tre lopp i Dalarna och avslutas en vecka senare med två delmoment i Västerbotten.

Här är programmet i sin helhet:

25 april Åmåls OK/Stigsökarna, Dalsland Lång
26 april Åmåls OK/Stigsökarna, Dalsland Medel
14 maj Säterbygdens OK, Dalarna Lång
16 maj Säterbygdens OK, Dalarna Sprint
17 maj  Bjursås OK, Dalarna Lång
24 maj IFK Umeå, Västerbotten Medel
25 maj IFK Umeå, Västerbotten Lång, jaktstart

 

- Det som till mycket påverkar vårt program framöver är naturligtvis VM 2016 i Bohuslän. I den planeringen har Silva League en framträdande roll och för att ytterligare stegra intresset kommer vi under 2015 även att genomföra världscupstävlingar i Bohuslän, säger Tommy Eriksson, som jobbar med arrangemangsfrågor på Svenska Orienteringsförbundet.

Eriksson pekar på en rad faktorer som påverkar valet av arrangörer. Bland annat vill man:

  • hitta ett program som är bra ur löparperspektiv, vilket innebär att det ska passa både toppelit och löpare som befinner sig på olika stadier i sin karriär. Löparna ska ha möjlighet att planera sitt deltagande efter egen satsning, vilket också kan styras av antalet tävlingar som räknas i totalen.
  • ta hänsyn till det internationella programmet, där viktiga delar är WOC och WC-tävlingar på seniorsidan och JWOC på juniorsidan, samt de förberedelser som landslaget behöver inför nämnda tävlingar.
  • förlägga arrangemang till intresserade och ambitiösa klubbar, men samtidigt hitta ett upplägg som innebär varierande terräng och geografisk spridning i landet.
  • hitta ett program där det finns goda möjligheter att lyfta tävlingarna massmedialt och marknadsmässigt, både lokalt och nationellt.

Arrangörsklubbar som sökt, men inte fått tilldelat någon tävling, uppmanas att söka igen. Sista ansökningsdag för Silva League 2016 är redan den 15 maj 2014.

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons