In English
Hoppa till sidans innehåll

Här är vår nya hemsida – välkommen!

17 NOV 2013 15:30
I samband med Orienteringskonventet i Skövde den 15-17 november lanserade Svenska Orienteringsförbundet sin nya grafiska profil tillsammans med en uppdaterad hemsida med omarbetad struktur. Här kan du läsa lite om tankarna bakom förändringarna.
  • Skapad: 17 NOV 2013 15:30

Adressen är densamma, men från och med 16 november ser Svenska Orienteringsförbundets hemsida ganska annorlunda ut, och förändringarna gäller både utseendet och strukturen på hemsidan.

Utseendeförändringarna är framför allt kopplade till utvecklandet av Orienteringsförbundets nya grafiska profil, en process som har pågått i ett par år. Redan på ordförandekonferensen 2012 presenterades den nya profilen – och under konventet i Skövde skedde offentliggörandet som bland annat innebär att samtliga logotyper, på såväl förbunds- som distriktsnivå, byts ut.

Utöver en ny färgpalett, där gul och blå blir dominerande, har även själva symbolen för orientering bytts ut; den ”löpande streckgubben” med kartan är borta – kompassen är kvar men i ny tappning.

- Sedan några år tillbaka innefattar orienteringsförbundet fyra discipliner – orienteringslöpning, mountainbikeorientering, skidorientering och precisionsorientering. Därför känner vi att en orienteringslöpare inte är någon optimal symbol för hela förbundet, säger förbundschef Susanne Söderholm.

Strävan mot tydlighet

De strukturella förändringarna handlar i mångt och mycket om en strävan mot enkelhet och tydlighet. Den gamla hemsidan har under en längre tid vuxit successivt och organiskt, samtidigt som även Svenska Orienteringsförbundet har förändrats och nya discipliner har tillkommit. I samband med att den nya grafiska profilen lanseras passar vi på att strukturera upp materialet på ett sådant vis att samtliga fyra grenar får samma redaktionella möjligheter.

På den nya sajtens startsida kommer du alltid att mötas av en generell meny, ett antal rubriker som guidar dig vidare till information som är relevant oavsett vilken av de fyra orienteringsgrenarna du är intresserad av.

Under huvudmenyn finns så fyra separata grensektioner – orientering, skidorientering, mountainbikeorientering och precisionsorientering - vilka du enkelt når via rullmenyn ”Välj orienteringsgren”. På dessa sektioner finner du material – nyheter och information – som är direkt kopplat till respektive gren.

Till höger på startsidan, på samma menynivå som ovan nämnda grenvalsmeny, finns ytterligare en rullista titulerad ”Gå direkt till”. Här når besökaren bland annat direktlänkar till Eventor, Naturpasset, Skogssportens gynnare och distriktssidor.

Här hittar du gamla sidan

Att flytta all information från den gamla till den nya hemsidan är ett stort projekt och en del återstår fortfarande att göra. Det innebär bland annat att den gamla sidan kommer att samexistera med den nya fram till årsskiftet. Till och med den sista december hittar du den gamla sidan under adressen gamla.orientering.se.

Om du som besökare upptäcker någon brist eller någon direkt felaktighet, eller om du har något kreativt förslag som du vill dela med dig av – tveka inte att höra av dig! Vi mottar tacksamt respons, tankar och idéer på This is a mailto link.

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons