In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Malin Björkqvist Helena Jansson

Helena Jansson redo för världscupen

18 FEB 2014 12:57
Helena Jansson är redo att möta världseliten igen. Kommande vecka springer hon medeldistansen vid världscupen i Turkiet: ”Rehabiliteringen efter operationen har gått så bra som jag hoppats”, säger Jansson.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:36

2013 blev en skadefylld säsong för Helena Jansson. Efter att ha inlett året med en vinst vid världscupen på Nya Zeeland missade hon stora delar av säsongen på grund av skador.

I höstas opererade hon båda sina hälar. Problemen har funnits i form av en benutväxt på hälbenet ovanför hälsenefästet som irriterat och orsakat smärta.

Förra veckan var Helena Jansson på träningsläger i Spanien, och fick de besked som hon hoppades på:

- Jag springer nu två dagar och vilar en. Det är alltså fortfarande ganska hårt ransonerat med löpning för min del, å andra sidan är det klart mer löpning jämfört med de två senaste åren, säger Jansson.

Kommande vecka drar alltså årets världscup igång i Turkiet. På programmet står medeldistans och sprintstafett. Jansson kommer dock enbart att springa medeldistansen (med kval och final):

- Det beror dels på att det annars skulle innebära tre tävlingsdagar i rad, men även på att jag har svårast att springa riktigt fort på hårt underlag. Med tanke på mina problem de senaste åren har jag anpassat mitt löpsteg och det har gjort att jag är väldigt svag i vaderna. Det är något jag jobbar med nu, dessutom fortsätter jag att jobba på med rehabövningarna, säger Helena Jansson.

2014 är ett minst sagt tävlingsintensivt år för elitorienterarna med EM i Portugal i april och VM i Italien i juli:

- Min plan och min förhoppning är att springa både EM och VM. Men det handlar om att hitta ett optimalt upplägg inför säsongen. Jag kommer att sätta mig med min tränare Harri Viinamäki och förbundskapten Håkan Carlsson och diskutera igenom detta när vi är i Turkiet, säger en förhoppningsfull Helena Jansson.

Skribent: Mårten Lång
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
Annons_orienteringstränare_rättstorlek.png
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons