In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Andreas Holmberg, Peter Arnesson och Erik Rost vann stafetten.

Herrarna vann stafetten - damerna tvåa

25 JAN 2014 13:06
De svenska framgångarna vid världscupen i skidorientering i Grönklitt fortsätter. I dag blev det en seger och en andraplats när det var dags för stafett.
- Det är alltid extra prestige i stafetten, sa Erik Rost som gjorde en imponerande insats på andrasträckan.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:36

Segern kom på herrsidan där Andreas Holmberg kunde skicka iväg andrasträckans Erik Rost med 13 sekunders försprång till Ryssland.
- Det flöt på bra hela vägen. Jag såg till att orientera på egen hand hela vägen. Det var ganska tajt med spår hela vägen, så det gällde verkligen att vara med hela vägen, säger Holmberg.
Och även Rost svarade för en mycket vass insats:
- Vi hade lite olika gaffling i början av sträckan, så ryssen var faktiskt  förbi. Men jag kände mig pigg och orienterade riktigt bra. Dessutom hade jag väldigt bra skidor, säger Rost som efter en mycket stark avslutning kunde växla ut slutmannen Peter Arnesson med över minutens ledning.
Efter halva sträckan var avståndet mer än halverat, och det var det svenska andralaget med Martin Hammarberg som jagade allra mest:
- Jag såg Martin på väg ut från en kontroll, jag måste säga att jag blev lite överraskad att de var så nära. Men på ett sätt var det nästan bra, för jag skärpte till orienteringen ytterligare mot slutet. Jag är väldigt nöjd med att vi lyckades vinna. Det känns skönt att ta hem den här stafetten med tanke på EM i Ryssland om en och en halv månad, sa Arnesson.
Den svenska segermarginalen till Ryssland blev närmare minuten. I damklassen var förhållandet det omvända.
Tove Alexandersson gav sig ut på slutsträckan 16 sekunder bakom Ryssland, detta sedan Magdalena Olsson och Josefine Engström gjort stabila insatser. Noterbart är dock att Linda Lindkvist i det svenska andralaget var snabbast av alla på startsträckan.
Men andralagets Frida Sandberg passerades av Josefine Engström:
- Jag inledde riktigt bra. Tyvärr gjorde jag några dåliga vägval från den sjunde till den tionde kontrollen. Dessutom blev det en bom på åttan. Synd att jag inte fick till det hela vägen efter den bra inledningen, säger Engström.
På slutsträckan var Tove ikapp ryskan Tatyana Rvacheva, men de hade olika gaffling:
- Hon åkte direkt från min sjunde kontroll till den nionde. Jag hade en kontroll där emellan, och det avståndet som uppstod där var omöjligt att ta igen, säger Alexandersson.
I morgon avslutas världscuptävlandet i Grönklitt med långdistans.

Herrar: 1) Sverige (Andreas Holmberg, Erik Rost, Peter Arnesson),  1.35.53, 2) Ryssland, +0.57, + 3) Norge, +0.59, 4) Sverige 2 (Erik Blomgren, Ulrik Nordberg, Martin Hammarberg), +1.08, 9) Sverige 3, +8.31, 11) Sverige 4, +13.01.
Damer: 1) Ryssland, 1.34.28, 2) Sverige (Magdalena Olsson, Josefine Engström, Tove Alexandersson), +0.38, 3) Finland, +4.30, 6) Sverige 3, +9.26, 8) Sverige 2, +9.53, 9) Sverige 4, +13.36.

Skribent: Mårten Lång
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons