In English
Hoppa till sidans innehåll

Hög tid att söka mångfaldsstipendiet - "Det gäller att inte bara prata"

14 MAJ 2014 10:50
För ett år sedan tilldelades Fellingsbro GoIF Skogssportens Gynnares nyinrättade mångfaldsstipendium. Nu är det hög tid att söka årets stipendium och Fellingsbros ordförande John Martinsson hoppas att konkurrensen blir hård: "Mångfaldsarbetet är så viktigt. Vi kan alla bidra till att motverka utanförskapet, men det gäller att inte bara prata, utan att också göra något."
  • Skapad: 14 MAJ 2014 10:50

Den 31 maj är sista ansökningsdag för Skogssportens Gynnares stipendier (läs mer här) – hög tid att börja formulera sig med andra ord.

Ifjol belönades Fellingsbro GoIF med mångfaldsstipendiet för sitt ungdomsarbete, där man bland annat genomför ett målinriktat arbete för att stärka den etniska mångfalden.

- Arbetet fortgår, och går alldeles förträffligt! Nyligen slutade tyvärr två barn med invandrarbakgrund, familjerna flyttade vidare, men samtidigt har ett par nya anslutit till klubben, säger ordförande John Martinsson, som berättar att pengarna i första hand har använts till bussresor för ungdomarna.

- Det har varit lättare att anordna resor till närtävlingarna, och det är verkligen något som behövs. Många av de nyanlända här på orten har ingen möjlighet att själva ta sig till tävlingarna, så det här är ett sätt att se till att alla kan åka med. Vi var nyligen i Örebro och då var det totalt 35 ungdomar på bussen. I juni drar vi på Skara Sommarland-sprinten, då blir det två bussar.

Vad är nyckeln i ert mångfaldsprojekt?

- För att nå barn som inte har några naturliga kopplingar till sporten måste man hitta en bra samverkan med skolan. Här har vi en rekryterande lärare som också är ledare i klubben. Hitta en entusiast i skolan!

Vad är den största utmaningen?

- Det viktigaste är att skapa tillräckligt roliga och bra träningar så att ungdomarna verkligen vill komma varje gång. Sedan måste man också se till att ha en bra verksamhet även när det är lov, vinter och så vidare. Nu i vinter körde vi inomhusträning en gång i veckan och då kom ju varenda unge. Det får inte bli några luckor.

Kommer ni att söka fler stipendier?

- Det gör vi gärna! Sådana här frågor är jätteviktiga; det handlar ju ytterst om att få ett fungerande samhälle där folk inte sitter isolerade i sina lägenheter. Barn med invandrarbakgrund kommer väldigt gärna till orienteringen, men någon måste leda dem dit.

 

Hur söker man Skogssportens Gynnares stipendier? Här hittar du all information samt en länk till ansökningsblanketterna.

Skribent: Mathias Karlsson
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons